Latest News

Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Ο Βουράκης απαντά στους εμπόρους του Πειραιά: «Eδώ καράβια χάνονται, βαρκούλες αρμενίζουν»…

Με μια νέα απάντηση συνεχίστηκε η ανταλλαγή επιστολών μεταξύ του Ιωσήφ Βουράκη και του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης για το θέμα της προσέλκυσης τουριστών κρουαζιέρας...
στην πόλη.
Η αρχή είχε γίνειαπό τον δημοτικό σύμβουλο - κοσμηματοπώλη, ο οποίος καταλόγιζε ευθύνες στον Εμπορικό Σύλλογο και στο Δήμο Πειραιά, λέγοντας ότι δεν έχουν κάνει τίποτα για την κρουαζιέρα.  (ΕΔΩ) 

Ακολούθησε η απάντηση του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά (ΕΔΩ) και επανήλθε ο Ιωσήφ Βουράκης,με νεα επιστολή στην οποία σημειώνει τα εξής:  


  "Αγαπητοί κύριοι και σεβαστοί συνάδελφοι, 
Επ΄ αφορμής των τοποθετήσεων μου αναφορικά με τα θέματα της κρουαζιέρας στον Πειραιά έτυχα μιας επίσημης αλλά και μίας δεύτερης ανεπίσημης-προσωπικής απαντητικής επιστολής από τον Εμπορικό Σύλλογο.
Ευθύς εξαρχής θα ήθελα να σας ξεκαθαρίσω ότι ως Πειραιώτης και ως ενεργό μέλος του εμπορικού κόσμου του Πειραιά αλλά και της τοπικής μας κοινωνίας επουδενί δεν θα έλεγα κάτι που θα έθιγε την αγαπημένη μας πόλη.  
Επιπλέον, σε καμία των περιπτώσεων δεν θα λοιδορούσα αλλά ούτε και θα έκρινα προκαταβολικά και κακόβουλα τις όποιες προσπάθειες για ανάπτυξη τόσο στον τομέα της κρουαζιέρας όσο και σε οποιονδήποτε άλλο.
Άλλωστε, θεωρώ ότι κοινός μας στόχος είναι η ανάπτυξη του Πειραιά και όχι η εξυπηρέτηση προσωπικών συμφερόντων.
Γνωρίζοντας όλοι σας την διαδρομή μου, θεωρώ προσωπική προσβολή την έμμεση, πλην σαφή μομφή ότι η τοποθέτηση μου είχε ως ελατήριο μικροκομματικά συμφέροντα (καθώς μου επιτρέπετε  -όπως αναφερετε- να ασκώ κριτική στην Δημοτική Αρχή ως αντιπολίτευση !!!)  . Ως επικεφαλής της παράταξης «Πειραιάς Νέα Αρχή» αγωνίζομαι για ένα καλύτερο Πειραιά όντας δίπλα στους πολίτες και τα προβλήματα τους και όχι από την άνεση των γραφείων του Δήμου.
Εγώ και η οικογένεια μου δραστηριοποιούμαστε πολλές δεκαετίες επαγγελματικά στον Πειραιά και στηρίζουμε την τοπική αγορά. Συνεπώς δεν πρόκειται να δεχτώ το παραμικρό από όψιμους Πειραιώτες και αυτοανακυρηχθέντες σωτήρες.
Δια της παρούσης, λοιπόν, σας επιστρέφω όλους τους χαρακτηρισμούς και σας απαντώ σχετικά με τις ενέργειες που έχουν γίνει ήδη , ότι τα πάντα κρίνονται εκ του αποτελέσματος και δυστυχώς… «το ταμείο είναι μείον…»!
Όσον αφορά στην συμμετοχή σας στη Διαβούλευση του Δήμου για την τουριστική ανάπτυξη θα σας απαντήσω με μια λαϊκή ρήση… «εδώ καράβια χάνονται, βαρκούλες αρμενίζουν»… Αν περιμένουμε για να εκμεταλλευτούμε τα κέρδη της κρουαζιέρας να δημιουργήσουμε χώρους στάθμευσης, να κατασκευάσουμε συνεδριακό κέντρο και να αναβαθμίσουμε το εμπορικό κέντρο σύμφωνα με τα πρότυπα των βιοκλιματικών πόλεων ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΣΠΡΑΞΟΥΝ ΟΥΤΕ ΤΑ ΔΙΣΕΓΓΟΝΑ ΜΑΣ!
Εδώ, λοιπόν, χρειάζονται άμεσες και ριζοσπαστικές λύσεις που θα φέρουν αποτέλεσμα «χθες», αρκεί βέβαια, να αναλάβουν κάποιοι το όποιο «κόστος» και να αποφασίσουν να «σπάσουν αυγά»!
Τα όσα έχουν προταθεί από τον Εμπορικό Σύλλογο δε μπορούμε να τα απαξιώσουμε ωστόσο από την περίοδο της προεδρίας του κυρίου Ζησιμάτου (κατα την οποία υλοποιηθήκαν τα περισσότερα εξ αυτών) μέχρι και σήμερα έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι και θα πρέπει να είμαστε και σύγχρονοι! 
Και εμείς δυστυχώς είμαστε ξεπερασμένοι!
Τα πράγματα είναι απλά ( ευκαιριακά κατα’ εσάς)… Κατάργηση της αφετηρίας των διώροφων τουριστικών λεωφορείων  που παίρνουν τους τουρίστες και τους μεταφέρουν στην Αθήνα μέσα απο τον ΟΛΠ!! 
Ας αφήσουμε , έστω και για λίγο , τους τουρίστες να απολαύσουν την πανέμορφη πόλη μας...
                                  
                                                         Με συναδελφικούς χαιρετισμούς ,


                                                                                                                                                                Ιωσηφ Βασ. Βουρακης
                                                                                                                                                   Κοσμηματοπώλης - Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά 

@ Αλήθεια, ο Δήμος Πειραιά συμφωνεί με όσα είχε καταγγείλει ο Βουράκης για την προσέλκυση τουριστών από την κρουαζιέρα στην πόλη;