Latest News

Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Δημιουργική ασάφεια στο Λιμάνι της Αγωνίας...

Με δημιουργική ασάφεια και μπόλικη σύγχυση το "Λιμάνι της Αγωνίας" συνεχίζει για δεύτερη μέρα την κριτική στον δήμαρχο Πειραιά για όσα είπε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο...

της πόλης. 

Χθες εγκάλεσαν τον Γιάννη Μώραλη που διάβασε την τοποθέτηση του Βαγγέλη Μαρινάκη (ΕΔΩ) και σήμερα του καταλογίζουν σκοπιμότητα στην στάση του απέναντι στην παλαιότερη ανακοίνωση για την επιλογή του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.(ΕΔΩ)

Φαίνεται πως στο Λιμάνι της Αγωνίας ακόμα δεν μπορούν να παραδεχτούν ότι  ήταν λάθος να αποθεώνει έτσι τον καλλιτεχνικό διευθυντή στο αμφιλεγόμενο δελτίο Τύπου, ενώ συνεχίζουν να απολογούνται στον δήμαρχο που νομίζει ότι του άσκησαν κριτική... 

Για την ιστορία, η ανακοίνωση από το Λιμάνι της Αγωνίας σημειώνει σήμερα τα εξής:
"Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της 20ης Μαΐου 2015, στη συζήτηση για το 1ο θέμα της ημερήσιας διάταξης που ήταν η ενημέρωση του σώματος για το Δημοτικό Θέατρο από τον καλλιτεχνικό του διευθυντή κ. Νίκο Διαμαντή, θεωρούμε ότι ο κ. δήμαρχος επιχείρησε -ιδιαίτερα επίμονα και έντονα- να μετατοπίσει άνισα το βάρος της αντιξοότητάς του λόγω της μεταξύ μας διένεξης σχετικά με την ανάγνωση του κειμένου τοποθέτησης του κ. Μαρινάκη, στην υποτιθέμενη -κατά την άποψή του- υποκριτική στάση μας έναντι του κ. Διαμαντή, χρησιμοποιώντας ως επιχείρημα ένα δελτίο τύπου της παράταξής μας που έθετε ερωτήματα σχετικά με την πολιτική του καλλιτεχνικού διευθυντή ως προς το ελληνικό θεατρικό ρεπερτόριο.
Θλιβερό πράγματι! Σχετικά με τον ειλικρινώς εγκάρδιο και εμπνεόμενο από ελπίδα και εμπιστοσύνη χαιρετισμό μας στον κ. Διαμαντή, ο κ. δήμαρχος θέλησε να μας εκθέσει.
Ο ίδιος ο κ. Διαμαντής, όταν του ζητήσαμε να εκφράσει -ως αυτός που πραγματικά θα είχε λόγο να το κάνει- πως είχε εισπράξει όσα αναφέρονταν σ’ αυτό το δελτίο τύπου, αρκέστηκε σ’ αυτό που και δίκαιο και εύλογο είναι για κάποιον που γνωρίζει τις απόψεις και τις ενέργειές μας για το δημοτικό θέατρο. Είχε υποθέσει -είπε- ότι ο συντάκτης του δεν θα πρέπει να γνώριζε τη δική του διαδρομή σχετικά με το ελληνικό θέατρο.
Το δελτίο τύπου που επιχειρήθηκε από τον κ. δήμαρχο να αναχθεί στον κόλαφο της παράταξής μας περιείχε απόψεις που δεν εκφράζουν το αίσθημα και τις εντυπώσεις που έχουμε αποκομίσει μέχρι στιγμής από τον κ. Διαμαντή και αυτά του τα εκφράσαμε για άλλη μία φορά. Ο μόνος λόγος για τον οποίο δεν προβήκαμε εξ αρχής σε δηλώσεις που εξηγούν ή διορθώνουν το περιεχόμενο αυτού του δελτίου -πράγμα για το οποίο με υπερβολικό αντιπολιτευτικό ζήλο μας εγκάλεσε ο κ. δήμαρχος- είναι ότι έχουμε αυτοπεποίθηση τόση ώστε να μην απολογούμαστε για όσα έχουμε ήδη αποδείξει, καθώς επίσης και συναίσθηση των μεγεθών τόση ώστε να ιεραρχούμε τα πράγματα με τα ανάλογα αντανακλαστικά".
@ Η ανακοίνωση είναι αόριστα ασαφής και προσεκτικά κακογραμμένη, με αποτέλεσμα δύσκολα να μπορεί να καταλάβει κανείς τι θέλουν να πουν οι ποιητές- σύντροφοί...