Latest News

Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Η έκθεση ιδεών του Νίκου Διαμαντή: Παράσταση για τη διαφάνεια στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά...


Αν κάποιος είδε την ενημέρωση του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή Νίκου Διαμαντή στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά, τότε μάλλον...
δεν έγινε σοφότερος για την κατάσταση που παρέλαβε στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης.
Ο συμπαθής καλλιτεχνικός διευθυντής περίμενε υπομονετικά για σχεδόν τέσσερις ώρες να ολοκληρωθεί η συζήτηση για τα προ ημερησίας θέματα. 
Ωστόσο στην ενημέρωσή του  δεν είπε τίποτα καινούργιο για τα οικονομικά του ιστορικού θεάτρου σε σχέση τουλάχιστον με την επίσημη παρουσίαση του πριν από σχεδόν δύο μήνες. Περισσότερο έμοιαζε με μια έκθεση ιδεών, καθώς επανέλαβε γενικά και αόριστα τα καλλιτεχνικά σχέδια και το όραμα του για το Δημοτικό Θέατρο, χωρίς να πει κουβέντα για την οικονομική διαχείριση κατά τη θητεία του πρώτου καλλιτεχνικό διευθυντή Τάκη Τζαμαργιά.
Ο Νίκος Διαμαντής άφησε να εννοηθεί ότι γνωρίζει -και θα μπορούσε να πει- πολλά, αλλά φάνηκε πως δεν έχει καμία διάθεση να μιλήσει δημόσια όσα γίνονταν ή όχι πριν αναλάβει ίδιος. Αυτό τουλάχιστον φάνηκε από τις απαντήσεις που (δεν) έδωσε όταν ρωτήθηκε σχετικά στο Δημοτικό Συμβούλιο. 
 Ο ίδιος μίλησε για ενημέρωση στις 21 Ιουνίου ή τον Σεπτέμβριο, αλλά προφανώς εννοεί για τη δική του θητεία καθώς δεν πρόκειται να κάνει οικονομικό απολογισμό για την κατάσταση που παρέλαβε στο Δημοτικό Θέατρο.  Αυτό φαίνεται ότι δεν πρόκειται να κάνει ούτε η δημοτική αρχή του Γιάννη Μώραλη, ούτε η διοίκηση του ΟΠΑΝ.

@Έτσι  όμως δεν μπορεί να μιλάει κανείς για διαφάνεια στο Δημοτικό Θέατρο, το οποίο πληρώνουν οι δημότες του Πειραιά, αν δεν κάνουμε λάθος...