Latest News

Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Άρση της ασυλίας του Ηλία Κασιδιάρη αποφάσισε η Βουλή – Αρνήθηκε να βγει από την αίθουσα

kasidiaris xrysi augi vouli-650
Την άρση της ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, αποφάσισε η Ολομέλεια 
της Βουλής, με 190 ψήφους, σε σύνολο...
225 ψηφισάντων. 
Κατά της άρσης της ασυλίας ψήφισαν 18 βουλευτές και 17 ψήφισαν «παρών». Ενώπιον της Ολομέλειας, ο Ηλίας  Κασιδιάρης υποστήριξε πως υφίσταται πολιτική δίωξη και πως στη φυλακή βρίσκεται λόγω του χαρακτήρα του. Όπως, μάλιστα, ισχυρίστηκε οι διώξεις «εναντίον του πολιτικού λόγου» έχουν ενταθεί επί των ημερών της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά τη απόφαση, ο Ηλίας Κασιδιάρης - που βγήκε με ειδική άδεια μαζί με τους υπολοίπους κατηγορούμενους βουλευτές και τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής-  αρνήθηκε να εγκαταλείψει την αίθουσα, προκαλώντας τους βουλευτές να φωνάξουν τον φρούραρχο για να τον βγάλει έξω.
Η βουλευτική ασυλία αίρεται προκειμένου οι εισαγγελικές αρχές να ασκήσουν σε βάρος του ποινική δίωξη για διέγερση σε διάπραξη εγκλήματος, για την ομιλία του, το 2011, στον Ασπρόπυργο, με την οποία καλεί τους κατοίκους να «ξεφορτωθούν τα ανθρώπινα σκουπίδια» αναφερόμενος στους μετανάστες και τους Ρομά της περιοχής.
Προηγουμένως, για την άρση της ασυλίας του κ. Κασιδιάρη είχε γνωμοδοτήσει θετικά η αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή και η Ολομέλεια επικύρωσε τη γνωμοδότηση, κατόπιν μυστικής ψηφοφορίας.
Επιπλέον, κατά της άρσης της ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ, Κωνσταντίνου Καραγκούνη, ψήφισαν 205 βουλευτές, 15 ψήφισαν υπέρ και πέντε «παρών». Επίσης, η Επιτροπή είχε αποφανθεί να μην αρθεί η ασυλία του βουλευτή.