Latest News

Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Η Κωνσταντοπούλου οργίστηκε με την αστυνομία και τσακώθηκε επειδή τα ΜΑΤ απέκλεισαν τη Βουλή [βίντεο]

zoi-konstantopoulou-650
«Η δική μου εντολή είναι η Βουλή να είναι ανοιχτή. Να μου δώσεις αναφορά και εξηγήσεις: Γιατί έχετε κλείσει την πρόσβαση ;
Δεν είναι αυτή εικόνα Βουλής σε μία Δημοκρατία. Θα ήθελα να έχω εγγράφως μία πλήρη εικόνα».
«Φούντωσε» η πρόεδρος της Βουλής την Τετάρτη μόλις είδε τον επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων που είχαν τοποθετηθεί κάθετα στην Βασ. Σοφίας, αποκλείοντας την διέλευση περίπου 2.000 διαδηλωτών μπροστά από το κτήριο.
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατσάδιασε τους αστυνομικούς επειδή έκαναν το λάθος να αποκλείσουν τον δρόμο στο πλάι της Βουλής. Ο επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων μοιάζει σαν να μην ξέρει τι να πει την ώρα που η πρόεδρος της Βουλής διαμαρτύρεται. Όταν μάλιστα ο αστυνομικός διευθυντής κάνει το λάθος να απαντήσει «το κέντρο επιχειρήσεων», στο ερώτημα «ποιος σας έδωσε την εντολή», άκουσε την πρόεδρο της Βουλής με προστακτικό ύφος να του επισημαίνει: «Έχω δώσει εντολή η είσοδος της Βουλής να είναι πάντα ανοιχτή»!
ΠΑΣΟΚ Η Κωνσταντοπούλου γυρίζει «με το ζωνάρι λυμένο»
Αρμοδιότητα για την αστυνόμευση εντός του κτηρίου δια του Φρουράρχου έχει ο εκάστοτε Πρόεδρος της Βουλής επισημαίνει το ΠΑΣΟΚ με αφορμή την ενόχληση της Ζωής Κωνσταντοπούλου για το αστυνομικό «μπλόκο» και την κατηγορεί ότι «γυρίζει 'με το ζωνάρι λυμένο' αναζητώντας ευκαιρίες διαφοροποίησης από την κυβέρνηση».
«Για την αστυνόμευση εκτός του περιβόλου του κτηρίου της Βουλής την αρμοδιότητα και την ευθύνη τη φέρει η εκάστοτε κυβέρνηση, η αστυνομική αρχή και σε πολλές περιπτώσεις - όπως όταν υπάρχει συγκέντρωση ή διαδήλωση ως μορφή άσκησης του δικαιώματος του συνέρχεσθαι - ο εισαγγελέας» σημειώνεται στην ανακοίνωση.