Latest News

Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Το επικοινωνιακό "αυτογκόλ" με το Πάρκο Δηλαβέρη (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Μάλλον γελάστηκαν όσοι πίστεψαν ότι ο Δήμος Πειραιά 
κινητοποιήθηκε και καθάρισε το Πάρκο Δηλαβέρη μετά από δημοσιεύματα...
στο διαδίκτυο.
Τουλάχιστον αυτό προέκυψε από όσα ανέφερε ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο της πόλης.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή:

Στις 11 Μαρτίου 2015 δημοσιεύεται στο site NEWSBOMB ένα ρεπορτάζ με φωτογραφίες με τίτλο ΔΗΛΑΒΕΡΗ: Το μεγαλύτερο πάρκο του Πειραιά αρχίζει να 'καταρρεύει". Το άρθρο αναδεικνύει την εικόνα εγκατάλειψης στο Πάρκο Δηλαβέρη, λίγο καιρό μετά από την ανακαίνιση του από την προηγούμενη δημοτική αρχή του Βασίλη Μιχαλολιάκου, που είχε προλάβει να το εγκαινιάσει μόνο δύο φορές (καλοκαίρι του 2013 και του 2014). 
Το ρεπορτάζ αναπαρήγαγαν στο διαδίκτυο διάφορες ιστοσελίδες, ενώ το κοινοποίησαν και πολλοί Πειραιώτες στα μέσα κοινωνική δικτύωσης (facebook)
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ: Το Reportaz Net ΔΕΝ το αναδημοσίευσε, αλλά τώρα δεν είναι αυτό το θέμα.


Στις 30 Απριλίου 2015 - 50 ολόκληρες ημέρες μετά!- ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μώραλης ανεβάζει στην προσωπική του σελίδα στο facebook - και όχι σε επίσημο δελτίο τύπου του Δήμου Πειραιά!- ένα μήνυμα με τρεις φωτογραφίες. 
Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι επισκέφτηκε σήμερα (;) το πάρκο Δηλαβέρη, το οποίο, όπως λέει, είναι έτοιμο να υποδεχθεί οικογένειες και δημότες και επισκέπτες Πειραιά. (Στις τρεις φωτογραφίες δεν εμφανίζεται ο δήμαρχος, γεγονός που κάνει όχι μόνο εντύπωση, αλλά και συνειρμούς)  
Όσοι είδαν την ανάρτηση του δημάρχου και είχαν διαβάσει το προηγούμενο ρεπορτάζ, θεώρησαν δικαίως ο Δήμος Πειραιά ενημερώθηκε για την κατάσταση στο Πάρκο Δηλαβέρη κι έστειλε συνεργεία να καθαρίσουν τους χώρους εν όψει του καλοκαιριού.

Ωστόσο φαίνεται πως δεν έγιναν έτσι ακριβώς τα πράγματα, όπως τουλάχιστον ισχυρίστηκε ο δήμαρχος στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. 
Στις 11 Μαΐου 2015 απατώντας σε ερώτηση εάν είναι ικανοποιημένος από τις εικόνες των χώρων πρασίνου, όπως εμφανίζονται σε δημοσιεύματα στο διαδίκτυο ο Γιάννης Μώραλης θεώρησε σκόπιμο να κάνει μια ιδιαίτερη αναφορά στο Πάρκο Δηλαβέρη. 
Ο δήμαρχος υποστήριξε μεταξύ άλλων τα εξής:
Μόλις δημοσιεύτηκε το θέμα επισκέφθηκε το Πάρκο Δηλαβέρη και είδε άλλες εικόνες από εκείνες του ρεπορτάζ. Μάλιστα, λέει, πήρε τηλέφωνο και τον ιδιοκτήτη ή κάποιον υπεύθυνου του site και εκείνος του είπε πως οι φωτογραφίες ήταν πριν από 8 μήνες!
(Δηλαδή, λίγο πριν αναλάβει ο ίδιος καθήκοντα και αμέσως μετά από τα δεύτερα εγκαίνια του Πάρκου;)
Το θέμα φαίνεται πως έληξε με το τηλεφώνημα του δημάρχου, αλλά το δημοσίευμα παραμένει κανονικά αναρτημένο όπως βλέπετε στην παραπάνω φωτογραφία.  
Πάντως η εκδοχή αυτή ακούγεται απίστευτη και δύσκολα πείθει, όσο και καλοπροαίρετος να είναι κάποιος. Κι αυτό όχι τόσο αν οι φωτογραφίες του ρεπορτάζ ήταν παλιές ή όχι, όσο για τον χειρισμό του θέματος σε επίπεδο επικοινωνίας του Δήμου Πειραιά. 
Άσε που το χάλασε σε όσους πίστεψαν πως έστω κι έτσι καθάρισε το Πάρκο Δηλαβέρη. 

@Αν αυτό δεν είναι επικοινωνιακό "αυτογκόλ" τότε ποιο είναι;