Latest News

Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

Υπέρ της ανάπλασης των Λιπασμάτων...

Υπέρ της ανάπλασης των 640 στρεμμάτων της πρώην Βιομηχανικής Ζώνης Δραπετσώνας, τάσσονται όπως αναμένονταν και επισήμως,  με...

ψηφίσματα του και οι γειτονικοί Δήμοι Πειραιά και Νίκαιας - Ρέντη.



Ειδικότερα, το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά στη συνεδρίασή του στις 6-4-15, εξέδωσε ψήφισμα σύμφωνα με το οποίο ο Δήμος Πειραιά συντάσσεται με τους όμορους Δήμους υπέρ της ανάπλασης και αξιοποίησης της πρώην βιομηχανικής ζώνης Δραπετσώνας.

Συγκεκριμένα στο ψήφισμα αναφέρεται:
«Το  Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πειραιά συντάσσεται και ενώνει τις δυνάμεις του με τους όμορους Δήμους στο πλαίσιο της βιώσιμης ανάπλασης και αξιοποίησης της πρώην Βιομηχανικής Ζώνης Δραπετσώνας.
 Πρόκειται για έναν χώρο υπερτοπικής σημασίας που μπορεί να δώσει ανάσα ζωής σε όλη την  Αττική, αλλά και να δώσει προοπτική  ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά».

Ψήφισμα συμπαράστασης Δήμου Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη για την Ανάπλαση Λιπασμάτων


Σε έκδοση ψηφίσματος συμπαράστασης και αλληλεγγύης στην απόφαση του Δήμου Κερατσινίου- Δραπετσώνας για την ανάπλαση των 640 στρεμμάτων της πρώην Βιομηχανικής Ζώνης Δραπετσώνας προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη.          

Πιο συγκεκριμένα το Ψήφισμα έχει ως εξής:                               

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Νίκαιας- Αγ.Ι. Ρέντη εκφράζει την αλληλεγγύη και την στήριξή του στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κερατσινίου – Δραπετσώνας να διεκδικήσει την περιοχή της πρώην λιμενοβιομηχανικής  ζώνης συνολικής έκτασης 640 στρ., ώστε αυτή να αποτελέσει δημόσια περιουσία προς όφελος των κατοίκων της πόλης αλλά και της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά και τη μετατροπή της σε περιοχή εκτεταμένου πρασίνου με ελεύθερη πρόσβαση στην παραλία, με χρήσεις και δραστηριότητες που αφορούν αθλητισμό, πολιτισμό, εκπαίδευση, υγεία και αναψυχή.
Επίσης στηρίζει τις προτάσεις των δράσεων που έχουν αποφασισθεί για την ανάπλαση της περιοχής των πρώην λιπασμάτων - η οποία θα μπορούσε να δώσει προοπτική στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά- καθώς και τις κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν για τον σκοπό αυτό».