Latest News

Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

Το γραφείο των γυμνιστών: Οι υπάλληλοι σταμάτησαν να φορούν ρούχα...[εικόνες]


grafeio-gymnoi-650Σε ένα τολμηρό εγχείρημα προχώρησε μία εταιρεία και κάλεσε όλους τους εργαζόμενους να εργαστούν για ένα μήνα εντελώς γυμνοί με σκοπό να διαπιστωθεί αν αυτό θα γεννούσε πιο...
δημιουργικές ιδέες.
Η ιδέα ήρθε από τους ιθύνοντες της Bold Italic στο Σαν Φρανσίσκο που αποτελεί έναν σύγχρονο οδηγό πόλης και εδρεύει στο Σαν Φρανσίσκο. Η ανταπόκριση των υπαλλήλων ήταν πολύ μεγάλη και αποδέχτηκαν με ευχαρίστηση την πρόσκληση των εργοδοτών ενώ κάποιοι ένιωσαν αμήχανα. Μετά από λίγες μέρες, οι αναστολές τους εξαφανίστηκαν και δούλευαν με μεγάλη οικειότητα νιώθοντας άνεση με το σώμα τους.
Τα αστεία φυσικά δεν έλειψαν ενώ προέκυψαν και κωδικοποιημένα μηνύματα όπως «οι σκληρές ρώγες» σημαίνουν «πρέπει να συγκεντρωθείς» και οι «χαλαρές ρώγες» ότι είναι ώρα για συζήτηση και διάλειμμα. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα οι υπάλληλοι που βγήκαν κυριολεκτικά από τα ρούχα τους να εκτοξεύσουν τις εργασιακές τους επιδόσεις δίνοντας καινούργια δυναμική στην εταιρεία. Οι ίδιοι δήλωσαν ενθουσιασμένοι από την αλλαγή της διάθεσής τους, τη βελτίωση της παραγωγικότητάς τους και τη δημιουργικότητά τους, αποτέλεσμα του νέου αυτού τρόπου εργασίας.