Latest News

Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

Μποφόρ αντιδράσεων για τη δίκη της Χρυσής Αυγής


Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τη διεξαγωγή της δίκης της Χρυσής Αυγής στη δικαστική αίθουσα στις...
φυλακές Κορυδαλλού



Παναττική στάση εργασίας έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ την προσεχή Δευτέρα 20 Απριλίου, με αφορμή την έναρξη της δίκης της Χρυσής Αυγής, στα δικαστήρια των φυλακών Κορυδαλλού. Στην τετράωρη στάση, από τις 07:30 έως τις 11:30, θα συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση. 
Παράλληλα, η ΠΟΕ-ΟΤΑ οργανώνει συγκέντρωση έξω από το γήπεδο της Προοδευτικής στον Κορυδαλλό (Γρηγ. Λαμπράκη και Χρυσ. Σμύρνης) στις 8 το πρωί, ενώ θα ακολουθήσει πορεία διαμαρτυρίας έξω από τις φυλακές.
«Μπροστά σε αυτή την κρίσιμη δίκη τα συνδικάτα δεν μπορούν να παραμείνουν αδιάφορα και πρέπει να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την καταδίκη των υπευθύνων της εγκληματικής συμμορίας» σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στους ΟΤΑ.
Η απόφαση για διεξαγωγή της δίκης σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού και όχι στην Ευελπίδων, έχει πυροδοτήσει τις έντονες αντιδράσεις των τοπικών Αρχών ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι και ο υπουργός Παιδείας, Τάσος Κουράκης, θα καταθέσει την αντίθεσή του.
Ο δήμαρχος Κορυδαλλού ισχυρίζεται  ότι η συγκεκριμένη περιοχή όπου διεξάγεται η δίκη, πέραν από το γεγονός ότι θα είναι αστυνομοκρατούμενη, θα κατακλυστεί από συγκεντρώσεις αντιφασιστικών οργανώσεων, καθώς υπάρχει ευρωπαϊκό κάλεσμα, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρχουν και υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής.
Επιπλέον, η αίθουσα που επελέγη δεν μπορεί να καλύψει τις πρακτικές ανάγκες, σε χώρο και υποδομές, για την ομαλή και απρόσκοπτη άσκηση των καθηκόντων των δικαστών  και την ανάγκη δημοσιότητας της διαδικασίας. Οι κατηγορούμενοι είναι 69, οι συνήγοροι υπεράσπισης ενδέχεται να υπερβαίνουν τους 100, πολυάριθμοι θα είναι και οι εκπρόσωποι της Πολιτικής Αγωγής, ενώ μόνο οι μάρτυρες κατηγορίες είναι περίπου 130.
Η δίκη της Χρυσής Αυγής, έχει ιστορική σημασία και είναι πρωτοφανής τόσο για τα ελληνικά όσο και τα παγκόσμια δεδομένα καθώς - για πρώτη φορά μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο - καλείται να λογοδοτήσει για δράση εγκληματικής οργάνωσης ένα κόμμα που εκπροσωπείται στη Βουλή.

Το θέμα της διεξαγωγής της δίκης της Χρυσής Αυγής σε άλλη δικαστική αίθουσα εκτός αυτής των φυλακών Κορυδαλλού επαναφέρει, με δήλωσή του, ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης, σημειώνοντας ότι «είναι αδιανόητο να διεξαχθεί μια τέτοια δίκη σε αίθουσα, που γειτνιάζει σε συγκρότημα 11 σχολείων, με 3.500 μαθητές, όλων των ηλικιών».
Ακόμα, ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης σε δήλωσή του υπογράμμισε τα εξής:
«Η ιστορία πολλές φορές παίζει περίεργα παιγνίδια. Έτσι, στις 20 Απρίλη, ημερομηνία γέννησης του μακελάρη των λαών, Χίτλερ, έχει προσδιοριστεί να αρχίσει η δίκη των επιγόνων του, των νεοναζιστών της Χρυσής Αυγής.
Είναι μια δίκη- ορόσημο, διότι παρά το γεγονός ότι αυτή η νεοναζιστική, ρατσιστική μαφία έχει αναπτύξει, εδώ και δύο δεκαετίες, έντονη εγκληματική δράση είναι η πρώτη φορά, που η ηγεσία της τίθεται ενώπιον της Δικαιοσύνης, ως αυτό που πραγματικά είναι: μια εγκληματική οργάνωση με ρατσιστικό κίνητρο, και όχι απλώς ένα «νόμιμο πολιτικό κόμμα», όπως η ίδια ισχυρίζεται παραπλανητικά.
Οι εργαζόμενοι, η νεολαία, όλοι οι δημοκρατικοί πολίτες δεν πρέπει να επιτρέψουμε να παρουσιαστεί ο ναζισμός σαν «μια ακόμα ιδεολογία» και η Χρυσή Αυγή σαν  «ένα ακόμα κοινοβουλευτικό κόμμα». Η ΧΑ είναι εγκληματική οργάνωση γιατί είναι ναζιστική!».
Ανάλογες ανακοινώσεις εξέδωσαν και ναυτεργατικά σωματεία που αντιδρούν στη διεγαγωγή της δίκης της Χρυσής Αυγής στον Κορυδαλλό.