Latest News

Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

"Πόλεμος" Ψινάκη με καταληψίες εργαζόμενους του Δήμου – “Aλλαξε κλειδαριές και τους πέταξε έξω από τα γραφεία

tsipras-650
Άγριος πόλεμος –προς το παρόν μέσω ανακοινώσεων – έχει ξεσπάσει μεταξύ του Δήμαρχου Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη και τον Σύλλογο Εργαζομένων...
του Δήμου, μετά την απόφαση του Δημάρχου να αλλάξει απροειδοποίητα κλειδαριές στα γραφεία του Συλλόγου επειδή, όπως υποστηρίζει, τα είχαν καταλάβει αυθαίρετα.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) με γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσε, κατήγγειλε, «την αυταρχική ενέργεια του Δημάρχου Μαραθώνα Ηλία Ψηνάκη, να αντικαταστήσει την κλειδαριά του γραφείου, όπου στεγάζεται ο Σύλλογος Εργαζομένων εντός του Δήμου και να απαγορεύσει τη χρήση και την είσοδο σε αυτό στους εκπροσώπους των εργαζομένων». Μάλιστα, η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., κάνει λόγο, για επιχείρηση τρομοκράτησης των εργαζομένων από τον Δήμαρχο, η οποία όπως υπογραμμίζεται, «δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή».
Άμεση ήταν η αντίδραση του Ηλία Ψινάκη, ο οποίος  ανταπάντησε επίσης γραπτώς. Όπως σημειώνει «τους επίμαχους χώρους εντός των  εγκαταστάσεων της  Αφετηρίας Μαραθωνίου Δρόμου, ο Σύλλογος εργαζομένων τους κατείχε αυθαίρετα και μη νόμιμα,  χωρίς να έχει ουδέποτε τηρηθεί η προβλεπόμενη εκ της παρ. 5 του άρθρου 16 του ν. 1264/82 προβλεπόμενη διαδικασία (Αίτηση του Συλλόγου και παραχώρηση χώρου μετά από Απόφαση του Ανώτατου Συλλογικού Οργάνου του Δήμου, ήτοι του Δημοτικού Συμβουλίου). Το γεγονός αυτό συνομολογείται άλλωστε από τον ίδιο τον Πρόεδρο του Συλλόγου, ο οποίος σε σχετική παντελώς ανυπόστατη μήνυση που υπέβαλε κατά του Δημάρχου, αναφέρει ότι οι χώροι κατέχονται από το Σύλλογο μετά από προφορική συμφωνία !!!! και μάλιστα με την προηγούμενη δημοτική αρχή».
Ακόμη, ο Ηλίας Ψινάκης, μιλά για ανακρίβειες και αβάσιμες αιτιάσεις από την πλευρά του συλλόγου εργαζομένων τους οποίους καλεί άμεσα να ανακαλέσουν καθώς και να εκδώσουν σχετική διορθωτική ανακοίνωση την οποία θα δημοσιοποιήσουν, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «κατά τον ίδιο τρόπο και στα ίδια μέσα, στα οποία δημοσιεύσατε και την παρούσα, άλλως θα προβούμε σε κάθε νόμιμη ενέργεια, για την προάσπιση των εννόμων συμφερόντων μας τα οποία θίγονται κατάφωρα από την σχετική ανακοίνωσή σας».