Latest News

Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Ο αστυνομικός με κάμερα στο κράνος του στην πορεία [βίντεο]

astynomikos-kamera-kranos-650
Εξηγήσεις καλείται να δώσει ο αστυνομικός που εθεάθη στη πορεία στα Προπύλαια με κάμερα τοποθετημένη στο...
κράνος του.
Πολλοί ήταν εκείνοι που βλέποντας τον αστυνομικό πίστεψαν πως το μέτρο για τις κάμερες στο κράνος που εξετάζεται από ειδική επιτροπή έχει αρχίσει να εφαρμόζεται. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν ισχύει και όλα δείχνουν πως ο αστυνομικός της ομάδας ΔΕΛΤΑ πήρε μόνος του πρωτοβουλία, ενάντια στο νόμο και έτσι διατάχθηκε έρευνα.
Για να υπάρχει πλήρης ενημέρωση του κέντρου επιχειρήσεων για τα περιστατικά στα οποία καλούνται να λάβουν μέρος οι αστυνομικοί μελετάται εδώ και καιρό η τοποθέτηση καμερών που θα μεταδίδουν απευθείας εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων.
Για τον λόγο αυτό έχει συσταθεί ειδική επιτροπή η οποία σε συνεργασία με την αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων αναζητά τρόπους λειτουργίας του μέτρου αυτού. Καμία απόφαση ωστόσο δεν έχει ακόμη ληφθεί και έτσι η κάμερα στο κράνος του αστυνομικού δημιουργεί ερωτήματα και για τον λόγο αυτό θα κληθεί τώρα θα δώσει εξηγήσεις.
Πάντως με αφορμή αυτό το περιστατικό αρκετοί ήταν εκείνοι που επισήμαναν πως ένας από τους λόγους της σκέψης τοποθέτησης των καμερών είναι και η ίδια η στάση των αστυνομικών και ειδικότερα των μελών της ομάδας ΔΕΛΤΑ.