Latest News

Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Ένα στα τρία μαγαζιά έχει κατεβασμένα ρολά στον Πειραιά (ΠΙΝΑΚΑΣ)

Σχεδόν μία στις τρεις επιχειρήσεις έχει κατεβασμένα ρολά στον Πειραιά, ενώ ξεπερνάει και το 50% σε ορισμένους κεντρικούς κεντρικούς εμπορικούς δρόμους...
της πόλης. 
Αυτό προκύπτει από την εξαμηνιαία έρευνα της ΕΣΕΕ με στοιχεία του Μαρτίου του 2015  για το ποσοστό των κλειστών εμπορικών επιχειρήσεων στον Πειραιά.
Η κατάσταση είναι απεπλιπσιτική στο λιμάνι με το ποσοστό των ¨λουκέτων" να φθάνει στο 33,5% κατά μέσον, ενώ σε ορισμένους κεντρικούς δρόμους να ξεπερνάει ακόμα και το 50%
Ειδικότερα, στην Αλκιβιάδου το 56,2% των καταστημάτων έχει κατεβάσει ρολά, στη Ναυάρχου Νοταρά το 55,9%, στην Κουντουριώτου το 45,6%, στη Φίλωνος το 43%, την Κολοκοτρώνη το 40,9%. 
Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Β. Κορκίδης, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της έρευνας επισημαίνει: «Το εμπόριο διεκδικεί από την κυβέρνηση ρευστότητα, δουλειά και σταθεροποίηση της οικονομικής κατάστασης. Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά Ν. Μανεσιώτης τόνισε την «αδυναμία του Πειραιά να κρατήσει τους τουρίστες των κρουαζιερόπλοιων, οι οποίοι προτιμούν για ψώνια το Μοναστηράκι και την Πλάκα».