Latest News

Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Βροντερό "ΟΧΙ" για τη δίκη της Χρυσής Αυγής - Δυναμική συγκέντρωση του Δήμου Κορυδαλλού

Την έντονη και πάνδημη διαμαρτυρία τους εξέφρασαν μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς και κάτοικοι σε μια εντυπωσιακή συγκέντρωση, που πραγματοποίησε σήμερα ο...
Δήμος Κορυδαλλού, κλιμακώνοντας τις αντιδράσεις του κατά της διεξαγωγής της δίκης της «Χρυσής Αυγής» στη δικαστική αίθουσα των Φυλακών.
Οι παρευρισκόμενοι εξέφρασαν ομόφωνα και δυναμικά την αντίθεση τους, ζητώντας να τροποποιηθεί η απόφαση και να αναληφθεί πρωτοβουλία για τη μεταφορά της σε κατάλληλο χώρο εκτός της πόλης.
Ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στο πάγιο αίτημα για απομάκρυνση των Φυλακών από την πόλη, στην πολύχρονη επιβάρυνση που υφίσταται ο Κορυδαλλός από την παρουσία τους, στην οποία έρχεται να προστεθεί η διεξαγωγή μιας δίκης, που θα προκαλέσει συνεχή προβλήματα στη λειτουργία της πόλης και ιδιαίτερα στα σχολεία. «Δεκάδες εκατοντάδες μαθητές μας φοιτούν στις 11 σχολικές μονάδες και στους Παιδικούς Σταθμούς, που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από την δικαστική αίθουσα των Φυλακών. Σε αυτές τις συνθήκες δεν μπορούμε να κρατήσουμε ανοιχτά τα σχολεία. Αν δεν αλλάξει ο χώρος της δίκης θα κλείσουμε τα σχολεία στις 20 Απριλίου» τόνισε χαρακτηριστικά. Υπογράμμισε δε ότι η δίκη της Χ.Α δεν μπορεί να γίνει στον «τόπο του εγκλήματος» στην περιοχή που δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας και έγιναν οι επιθέσεις στα μέλη του ΠΑΜΕ  και στους Αιγύπτιους ψαράδες.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην υποστήριξη των Υπουργών Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού Αριστείδη Μπαλτάκου και Γιάννη Κουράκη και του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση, καθώς και του Υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Λαφαζάνη. Ευχαρίστησε δε για την ομόφωνη στήριξη τους βουλευτές όλων των κομμάτων, πλην της Χρυσής Αυγής, τους Δημάρχους των Δήμων Νίκαιας- Ρέντη, Κερατσινίου- Δραπετσώνας και Περάματος, όλες τις δημοτικές παρατάξεις, τους εκπαιδευτικούς, τους Συλλόγους Γονέων και ιδιαίτερα τον Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιώργο Γαβρίλη, ο οποίος από την πρώτη στιγμή τάχθηκε στο πλευρό του Δήμου.
Ο κ. Γαβρίλης χαιρετίζοντας την συγκέντρωση υπογράμμισε ότι δεν είναι αρκετή η στήριξη του αιτήματος από τους Υπουργούς, αλλά απαιτούμε αλλαγή της απόφασης.
Τη συγκέντρωση χαιρέτησαν επίσης οι βουλευτές Β΄ Πειραιά Νίνα Κασιμάτη, Γιάννης Τραγάκης, Νίκος Ορφανός, Διαμάντω Μανωλάκου, ο Δήμαρχος Κερατσινίου- Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος, ο πρόεδρος της Β’ ΕΛΜΕ Πειραιά Νίκος Βαρδουνιώτης,  ο Πρόεδρος των Εκπαιδευτικών Α΄θμιας Εκπαίδευσης Κορυδαλλού- Αγ. Βαρβάρας Δημήτρης Κρατημένος, η πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Ευγενία Μπατμάνογλου.
Παρευρέθηκαν επίσης ο Γραμματέας της ΠΕΔΑ και Δημάρχος Αγ. Αναργύρων- Καματερού Νίκος Σαράντης, ο Δήμαρχος Αγ. Βαρβάρας  Γιώργος Καπλάνης, οι Περιφερειακές Σύμβουλοι Αττικής Μαρία Γιαννακάκη και Ειρήνη Μεταξά, σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, ο δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων και συντονιστής του ΚΕΕΡΦΑ Πέτρος Κωνσταντίνου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Περάματος Τάκης Καραγιαννάκης, ο Γραμματέας του Δήμου Νίκαιας- Ρέντη Κώστας Τσεφαλάς, ο εκπρόσωπος των συνηγόρων πολιτικής αγωγής Κώστας Παπαδάκης και το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου. Μηνύματα συμπαράστασης έστειλαν ο Υπουργός Παναγιώτης Λαφαζάνης και οι βουλευτές Εύη Καρακώστα και Δημήτρης Καμμένος.