Latest News

Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Το ιατρικό συμβούλιο στον Δήμο Πειραιά...

"Μίνι" ιατρικό συμβούλιο θύμισε η συζήτηση στην αίθουσα του 7ου ορόφου του δημαρχείου της Κοραή για την πρόσληψη δύο ιατρών στο...
Δήμο Πειραιά.
Κατά την διάρκεια της συζήτησης, ο αντιδήμαρχος και γυναικολόγος Χρήστος Αγραπίδης εισηγήθηκε οι δύο ιατροί που θα προσληφθούν στα δημοτικά πολυϊατρεία να έχουν τις ειδικότητες του γυναικολόγου και του παιδιάτρου.  
Αυτές οι δύο ειδικότητες, όπως ισχυρίστηκε, προκύπτουν και από τις ανάγκες των ασθενών, ενώ όπως είπε, βρίσκει σύμφωνο και τον αντιδήμαρχο και συνάδελφό του ιατρό Νίκο Καρβουνά. 
Τον λόγο πήρε δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας γιατρός Αλέξανδρος Τζεφεράκος, ο οποίος είπε το αυτονόητο ότι από την στιγμή που μιλάμε για πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, τότε οι δύο ιατροί δεν μπορεί να έχουν αυτές τις ειδικότητες, αλλά θα εξυπηρετούσε καλύτερα να είναι γενικοί και παθολόγοι. Μάλιστα, ο ίδιος προσφέρθηκε ν' αναλάβει πρωτοβουλία, ώστε να υπάρχει εθελοντικά γυναικολόγος μέσω της κλινικής "ΡΕΑ". 

@ Πάντως, δεν θέλουμε να το χαλάσουμε αλλά εκτιμάται ότι δύσκολα θα εγκριθούν οι προσλήψεις των δύο ιατρών στο Δήμο Πειραιά, ενώ το μείζον θέμα παραμένει οι ιατροί των πολυϊατρείων -είτε εθελοντές είτε όχι- να μπορούν να συνταγογραφούν σε ασθενείς και άπορους δημότες...