Latest News

Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Όταν ο Δήμος Πειραιά καταδικάζει τη βία...

Τελικά ο Δήμος Πειραιά αποφάσισε, γενικώς και αορίστως,  να καταδικάζει τη βία, αν και η σχετική εισήγηση έγινε με αφορμή επώνυμη καταγγελία για συγκεκριμένο περιστατικό ρατσιστικής βίας στο κέντρο...
της πόλης. (ΕΔΩ)


Το θέμα έφτασε στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο από τη Μαρία Σταθάκη, η οποία ζήτησε να ληφθεί απόφαση από το Σώμα που να καταδικάζει το περιστατικό βίας με θύμα νεαρό φοιτητή στον Πειραιά.
Μάλιστα η δημοτική σύμβουλος από "Το Λιμάνι της Αγωνίας" που είχε φέρει το θέμα στη δημοσιότητα, παρουσίασε ένα κείμενο που αναφέρονταν στο περιστατικό βίας από μέλη της Χρυσής Αυγής.
Οι υπόλοιπες παρατάξεις διαφώνησαν και ζήτησαν ένα άλλο κείμενο με πιο ήπια διατύπωση, προκειμένου να καταδικάσουν τις πράξεις βίας.  
 Τελικά το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά, εξέδωσε ψήφισμα που καταδικάζει κάθε πράξη βίας, ρατσισμού και εκφοβισμού.

Στο ψήφισμα σημειώνεται :

«Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πειραιά καταδικάζει απερίφραστα για άλλη μια φορά οποιαδήποτε πράξη βίας ρατσισμού ή εκφοβισμού, από οπουδήποτε και από οποιονδήποτε και αν προέρχεται και αντιστρατεύεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και την εν γένει κοινωνική ειρήνη, ιδιαίτερα στις δύσκολες στιγμές που περνά ο λαός μας.»

@ Τώρα ποιος μπορεί να διαφωνήσει μ' αυτό το ψήφισμα, αλλά μάλλον δεν εννοούσαν κάτι τέτοιο όταν έφεραν το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά ή κάνουμε λάθος Μαρία Σταθάκη...