Latest News

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Οι απλήρωτοι "εθελοντές" του Δήμου Πειραιά


Απλήρωτοι παραμένουν από τον Σεπτέμβριο όσοι απασχολούνται ως "εθελοντές" στη δημοτική επιχείρηση του ΟΠΑΝ στο...


Δήμο Πειραιά.


Αυτό τουλάχιστον κατήγγειλε ο Ιωσήφ Βουράκης, ο οποίος έθεσε το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο Πειραιά. Ο επικεφαλής του συνδυασμού "Πειραιάς Νέα Αρχή" είπε ότι 25 εργαζόμενοι του ΟΠΑΝ έχουν δηλωθεί ως εθελοντές και δεν έχουν πληρωθεί από τον περασμένο Σεπτέμβριο. Πρόκειται για καθηγητές μουσικής (δάσκαλοι πιάνου, κιθάρας κα), αλλά και καθηγητές φυσικής αγωγής που υλοποιούν διάφορα προγράμματα στον ΟΠΑΝ. 
Όλοι αυτοί έχουν "αναγκαστεί" να υπογράψουν στα χαρτιά, προκειμένου να μπορούν να απασχολούνται στον Οργανισμό, όπως αποκάλυψε ο Ιωσήφ Βουράκης, ο οποίος κατήγγειλε ότι δεν δικαιολογείται αυτή η κατάσταση στον ΟΠΑΝ που κινείται στα όρια της παρανομίας, συνεχίζοντας τη νοοτροπία Σιγάλα. 
Ο πρόεδρος του ΟΠΑΝ Σταύρος Ελληνιάδης υποστήριξε ότι δεν "αναγκάσαμε" κανέναν να υπογράψει ότι είναι εθελοντής και απέδωσε την καθυστέρηση στην υπογραφή των συμβάσεων στην προκήρυξη των εκλογών, αλλά τώρα λύνεται το θέμα. 
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλης, ο οποίος παραδέχτηκε ότι αυτή η κατάσταση δεν είναι η πιο ενδεδειγμένη και δεν τον ικανοποιεί ούτε τον ίδιο, αλλά δεν υπάρχουν άλλες επιλογές από την ημέρα που ανέλαβε τα ηνία του Δήμου Πειραιά, αλλά και λόγω των εκλογών. 

@ Το φαινόμενο με τους "εθελοντές" δεν είναι καινούργιο  στο Δήμο Πειραιά και δεν προσφέρεται για καμία κριτική, καθώς όλοι συμφωνούν πως δεν μπορεί να υπάρχουν άτομα που εργάζονται ή προσφέρουν έργο και να παραμένουν απλήρωτοι σε μια κατάσταση ιδιότυπης ομηρίας που δεν πρέπει να αφήνει κανέναν αδιάφορο και απλά χρειάζεται να γίνει κάτι να λυθεί άμεσα το θέμα...