Latest News

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Όταν εισαγγελέας κάλεσε τον Γιάννη Μώραλη...

Τελικά αληθεύουν οι φήμες που κυκλοφορούσαν κάτω στο λιμάνι και έλεγαν πως εισαγγελέας Πρωτοδικών Πειραιά κάλεσε τον δήμαρχο της πόλης Γιάννη Μώραλη για να...
δώσει εξηγήσεις.
Το γεγονός επιβεβαίωσε ο ίδιος απαντώντας σε σχετική ερώτηση της δημοτικής συμβούλου Μαρίας Σταθάκη στο δημοτικό συμβούλιο Πειραιά.
Μιλώντας στη συνεδρίαση ο Γιάννης Μώραλης ανέφερε ότι πράγματι κλήθηκε από την εισαγγελέα Πρωτοδικών, η οποία του ζήτησε να κατέβει το σήμα του Ολυμπιακού από το πανό που καλύπτει το γιαπί της Ραλλείου. 
Το πανό της δωρεάς του Ολυμπιακού
Όπως ανέφερε ο δήμαρχος, το επιχείρημα της εισαγγελέας ήταν ότι δεν μπορεί να υπάρχει το σήμα μια ιδιωτική επιχείρησης που βρίσκεται υπό δικαστική έρευνα πάνω στο κτίριο που προορίζεται για την κατασκευή του νέου δικαστικού μεγάρου Πειραιά.
Ο δήμαρχος απάντησε ότι το πανό είναι δωρεά -και όχι χορηγία- της ΠΑΕ Ολυμπιακός και ξεκαθάρισε πως δεν μπορεί να κατέβει το σήμα του δωρητή από το πανό. 
Επιπλέον, όπως υποστήριξε, δεν υπάρχει καμία υπογραφή σύμβασης, αλλά μόνο προφορική δέσμευση από τον προηγούμενο υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου και αναμένεται να γίνουν επαφές με τη νέα ηγεσία του υπουργείου για κατασκευή δικαστικού μεγάρου στο γιαπί της Ραλλείου, ιδιοκτησίας του Δήμου Πειραιά, που έχει παραχωρηθεί για το σκοπό αυτή ύστερα από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. 
Πάντως, η εισαγγελέας ζήτησε να δοθούν γραπτές εξηγήσεις από τον Γιάννη Μώραλη, ο οποίος, όπως είπε, θεωρηθεί ότι έληξε το θέμα.

Το παλιό πανό στο κτίριο της Ράλλειο
@ Ο λόγος της κλήσης του δημάρχου Πειραιά από την εισαγγελέα Πρωτοδικών προκαλεί εντύπωση και μοιάζει τουλάχιστον υπερβολικός αν όχι αστείος.
Εκείνο που προβληματίζει περισσότερο είναι ότι η κατασκευή του νέου δικαστικού μεγάρου όχι μόνο δεν έχει προχωρήσει ούτε ένα βήμα εδώ και μήνες, αλλά φαίνεται πως βρίσκεται ακόμα στον αέρα, σύμφωνα τουλάχιστον με τα λεγόμενα του δημάρχου προς την εισαγγελέα...