Latest News

Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

Παραίτηση Αβραμόπουλου από αντιπρόεδρος της ΝΔ με αιχμές

Παραίτηση Αβραμόπουλου από αντιπρόεδρος της ΝΔ –Μήνυμα σε Σαμαρά και αυτόνομη πορεία
Από τον Δημήτρη Αβραμόπουλο βγήκε τελικά η είδηση κατά τη διάρκεια της συνεδρίαση της πολιτικής επιτροπής της...
Νέας Δημοκρατίας καθώς ο Αντώνης Σαμαράς δεν ξάφνιασε αρνούμενος το συνέδριο και μιλώντας για «συμφέροντα που θέλουν την εσωστρέφεια στη ΝΔ».
Ο κ. Αβραμόπουλος δήλωσε ότι παραιτείται από τη θέση του αντιπροέδρου του κόμματος τη αξιωματικής αντιπολίτευσης και αυτό εμπεριέχει ένα διπλό μήνυμα τόσο προς τον κ. Σαμαρά όσο και προς το εσωτερικό της παράταξης. Το πρώτο και οφθαλμοφανέστερο είναι ότι επίτροπος στην Κομισιόν αποστασιοποιείται από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και τις επιλογές του από εδώ και πέρα και το δεύτερο ότι δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση ότι θα ακολουθήσει αυτόνομη πορεία στο εσωκομματικό παιχνίδι που αναμένεται να κορυφωθεί τους επόμενους μήνες.
Ο κ. Αβραμόπουλος προσανατολίζεται να μετάσχει ενεργά στα τεκταινόμενα της συντηρητικής παράταξης ενώ δεν αποκλείεται να διεκδικήσει ακόμη και την ηγεσία όταν τεθεί το θέμα.
Στην ομιλία του, ο κ. Αβραμόπουλος εισηγήθηκε τις θέσεις των δύο αντιπροέδρων στο κόμμα να τις αναλάβουν στελέχη από τη νέα γενιά.
«Είναι καιρός να γεφυρώσουμε τις γενιές της παράταξης» σημείωσε και έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση του προέδρου της ΝΔ, λόγω της συνεχούς ενασχόλησής του, όπως είπε, με τα ευρωπαϊκά θέματα, λόγω της παρουσίας του στην Κομισιόν.
Παράλληλα, αφήνοντας αιχμές κατά της ηγεσίας, ζήτησε να γίνει «γενναία αυτοκριτική» και «να τελειώνουμε σήμερα με τη φοβική ΝΔ».
«Επιθυμώ να δηλώσω της συνεχούς ενασχόλησής μου με τα ευρωπαϊκά θέματα σε καθημερινή βάση και με το βάρος της ευθύνης ενός εκ των ισχυρότερων χαρτοφυλακίων της ΕΕ θέτω σήμερα στη διάθεση του προέδρου και της παράταξης την τιμητική αντιπροέδρου, ώστε αυτή να καλυφθεί από ένα στέλεχος που θα έχει καθημερινή εμπλοκή» τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος.
Πρότεινε η δεύτερη θέση του αντιπροέδρου να καλυφθεί από στέλεχος της νεώτερης γενιάς, ώστε να γεφυρωθούν οι γενιές στη ΝΔ και κάλεσε τους πάντες να τελειώσουν με τη φοβική ΝΔ, ενώ αναφέρθηκε πολλάκις σε ένα κόμμα-παράταξη και στην ανάγκη στροφής στο κέντρο.
Η ομιλία Σαμαρά
Από τη δική του πλευρά, ο Αντώνης Σαμαράς ήταν προβλέψιμος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη συνεδρίαση της Πολιτικής επιτροπής της ΝΔ.
«Υπάρχουν συμφέροντα που θέλουν την εσωστρέφεια της ΝΔ, για να ευνοείται ο ΣΥΡΙΖΑ και να μην έρχονται στην επιφάνεια τα μεγάλα ψέματα, που είπαν στον ελληνικό λαό και τώρα αποκαλύπτονται» ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς.
«Το ζήτημα της ηγεσίας στη ΝΔ έκλεισε» υποστήριξε ο τέως πρωθυπουργός, από τη στιγμή που, όπως είπε, το έθεσε ο ίδιος στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, καλώντας τους αμφισβητίες να ζητήσουν την εκκίνηση των καταστατικών διαδικασιών, αλλά κανείς, όπως συμπλήρωσε, δεν το έκανε. «Δεν θα πέσουμε στην εσωστρέφεια και στην παγίδα του ΣΥΡΙΖΑ» πρόσθεσε.
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, χαρακτηρίζοντας «θέατρο» τη διαπραγμάτευση, όπως και στον υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, τον οποίο αποκάλεσε "ανεκδιήγητο" για όσα είπε για τους τουρίστες που θα γίνουν φοροδιώκτες, υποστηρίζοντας ότι "προκαλούν αμηχανία και γέλιο" στους Ευρωπαίους.
"Πάλι καλά που δεν φώναξαν τον επιθεωρητή Κλουζό από τον Ροζ Πάνθηρα" συμπλήρωσε δηκτικά.
Ιδιαίτερα επικριτικός ήταν στα όσα είπε ο κ. Βαρουφάκης περί δημοψηφίσματος, κάνοντας λόγο για πολύ δυσάρεστη εξέλιξη για τη χώρα και λέγοντας ότι επαναλαμβάνουν το «ολέθριο λάθος του Γιώργου Παπανδρέου», αφού «επιβεβαιώνουν ότι παίζουν με το Grexit».
Κατά τον πρώην πρωθυπουργό, είναι εξίσου λάθος η «αριστερή παρένθεση, αλλά και η τακτική του ώριμου φρούτου». Όπως είπε, «δεν θέλουμε ο ΣΥΡΙΖΑ να φύγει ως θύμα ανατροπής. Θέλουμε να πιει το πικρό ποτήρι της εξαπάτησης, γιατί μόνον τότε θα ηττηθεί οριστικά ο λαϊκισμός. Δεν βιαζόμαστε να τους διώξουμε από την εξουσία. Αυτοί κάνουν ό,τι μπορούν για να πέσουν. Εμείς είμαστε εδώ για να μην πάει η χώρα στα βράχια».