Latest News

Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

Το Ποτάμι γιορτάζει τα πρώτα γενέθλια – «Δημοσκόπηση» έκπληξη για το κόμμα

Το Ποτάμι γιορτάζει τα πρώτα γενέθλια - «Δημοσκόπηση» έκπληξη για τους υποστηρικτές του
Με ομιλία του ιδρυτή και επικεφαλής του, Σταύρου Θεοδωράκη σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιείται από το πρωί...
της Κυριακής στην Αθήνα Το Ποτάμι, γιορτάζει τα πρώτα του γενέθλια που το έφεραν στην αρχικά στην Ευρωβουλή και στη συνέχεια στην τέταρτη θέση του Ελληνικού Κοινοβουλίου με ελάχιστη διαφορά από την τρίτη θέση.
Η πρώτη μετεκλογική συνάντηση στελεχών και υποψηφίων βουλευτών του Ποταμιού στο Acro στην οδό Πειραιώς, θα ολοκληρωθεί με ομιλία του Σταύρου Θεοδωράκη το απόγευμα, και την εκλογή νέας συντονιστικής επιτροπής. Το κίνημα έκλεισε πριν λίγες μέρες τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του και η συνάντηση είναι αφορμή για ένα πρώτο οικονομικό και οργανωτικό απολογισμό.
«'Οταν ξεκινάγαμε το Ποτάμι, είχαμε πει ότι αυτό δεν είναι ακριβώς ένα κόμμα, είναι μια πλατφόρμα πολιτικής καινοτομίας. Σήμερα, λοιπόν, θα τα κάνουμε πάλι λίγο διαφορετικά τα πράγματα» δήλωσε Σταύρος Θεοδωράκης στην εισαγωγική του ομιλία. «Η σημερινή συνάντηση έχει σκοπό να ακούσουμε τους ανθρώπους, που έδωσαν τη μάχη, από την Ικαρία ως την Κρήτη, από την Θράκη μέχρι την Κέρκυρα. Θα μιλήσουν οι άνθρωποι, που έχουν επιλέξει οι εθελοντές μας σε όλη τη χώρα και εμείς- τα στελέχη του κέντρου- θα είμαστε εδώ για να τους ακούσουμε, θα είμαστε εδώ για να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας».
Το Ποτάμι αναμένεται να δημοσιοποιήσει και όλα τα οικονομικά στοιχεία του κόμματος από την πρώτη μέρα λειτουργίας του μέχρι σήμερα, ενώ σε παράλληλες συνεδριάσεις, η Πανελλήνια Επιτροπή θα κληθεί να εκλέξει νέα Συντονιστική Επιτροπή, ενώ η Επιτροπή Διαλόγου, που ήταν μια δεξαμενή ανθρώπων εκτός του κόμματος και συμμετείχαν στελέχη όπως ο Γρηγόρης Ψαριανός, ο Πέτρος Τατασόπουλος, ο Απόστολος Δοξιάδης και άλλοι, θα συζητήσει για τη μετεξέλιξή της σε πολιτικό Ινστιτούτο.
Ποιοι είναι το Ποτάμι - Ηλεκτρονική δημοσκόπηση
Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης ενός χρόνου από την ίδρυση του το Ποτάμι διοργάνωσε ηλεκτρονική δημοσκόπηση από την οποία εξάγονται ενδιαφέροντα συμπεράσματα για τη δομή και τους υποστηρικτές του. Σύμφωνα με αυτήν, όπως καταγράφεται από την εφημερίδα Έθνος της Κυριακής, το 30% των πολιτών που το υποστηρίζουν έχει ηλικία κάτω των 30 ετών, ενώ ένα 52% ακόμη είναι από 35 έως 55 ετών.
Στο ερώτημα πότε αρχίσατε να υποστηρίζετε το Ποτάμι: Το 56% απαντά από τις πρώτες ημέρες, το 26% από την προεκλογική περίοδο των ευρωεκλογών, το 11,5% από την προεκλογική περίοδο των βουλευτικών και το 6,5% από τον Ιανουάριο.
Ταυτόχρονα όμως, το 42% έκρινε φτωχό το ψηφοδέλτιο στη δική του περιφέρεια αν και συνολικά το 50%εκτιμά ως θετικό εκλογικό ποσοστό του κινήματος.
Τέλος, στο ερώτημα ποιος πρέπει να λάβει μια κρίσιμη απόφαση και δεν υπάρχει θέμα για πολλές διαβουλεύσεις, το 42% απαντά ο Σταύρος Θεοδωράκης, το 32% η κοινοβουλευτική ομάδα και το 15% τα μέλη μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας.