Latest News

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Μαθητές δημοτικού σχεδίασαν το «μαγικό» ασανσέρ - Ανεβοκατεβαίνει με... παλαμάκια (ΕΙΚΟΝΕΣ+ΒΙΝΤΕΟ)


«Κλαπ κλαπ, ασανσέρ άνοιξε!». Κάπως έτσι λειτουργεί ο «μαγικός» ανελκυστήρας, πουδημιούργησαν μαθητές της έκτης τάξης...του Δημοτικού. 
H ομάδα ρομποτικής «Robokom», του 6ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής, χρειάστηκε μόλις 20 ημέρες, για να συλλάβει και να υλοποιήσει την ιδέα δημιουργίας ενός ρομποτικού μοντέλου ανελκυστήρα, για να «απαντήσει» στο πρόβλημα εξυπηρέτησης ατόμων με κινητικά προβλήματα.


Η εργασία της ομάδας αναδείχθηκε, μεταξύ των εργασιών 16 ομάδων ως η καλύτερη, στον 1ο Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (28/2/2015 στην Αλεξανδρούπολη), εξασφαλίζοντας το "εισιτήριο" πρόκρισης στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό, που θα διεξαχθεί στην Αθήνα, στις 28 Μαρτίου 2015.


Ο «μαγικός» ανελκυστήρας λειτουργεί με δύο βασικούς αισθητήρες, της απόστασης και του ήχου. Έτσι, όταν πλησιάζει ο χρήστης στο ασανσέρ, οι θύρες του ανοίγουν αυτόματα, ή εναλλακτικά, όταν η καμπίνα του ασανσέρ δε βρίσκεται στον όροφο, στον οποίο βρίσκεται ο χρήστης, λαμβάνει εντολή να ανέβει ή να κατέβει με δύο χτυπήματα των χεριών (παλαμάκια).

 
inkomotini.gr