Latest News

Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

Έτσι χωρίς πρόγραμμα στον Δήμο Πειραιά

Αυτό που συμβαίνει εδώ και 5,5 μήνες με τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Πειραιά, είναι...
τουλάχιστον πρωτόγνωρο!
Όσοι παρακολουθούν τα δημοτικά συμβούλια κάτω στο λιμάνι, μάλλον δεν έχουν ξαναδεί τέτοιο προγραμματισμό συνεδριάσεων στην πόλη με το μεγάλο λιμάνι.  
Οι δύο πρώτες συνεδριάσεις έγιναν με διαφορά τριάντα ημερών. Η πρώτη ήταν προκαθορισμένη στις 7-9-2014 και αφορούσε τις δημαιρεσίες για την εκλογή προεδρείου. Η δεύτερη συνεδρίαση έγινε στις 7-10-2014, δηλαδή ένα μήνα μετά! 
Από τότε οι συνεδριάσεις γίνονται χωρίς πρόγραμμα (όποτε λάχει;) με αποτέλεσμα ν αποτελεί "είδηση" η διεξαγωγή δημοτικού συμβουλίου στον Πειραιά.
Κάτι τέτοιο δεν είχε συμβεί ούτε επί δημαρχίας Παναγιώτη Φασούλα, ούτε επί θητείας Βασίλη Μιχαλολιάκου, στους οποίους μπορεί να καταλογίσει κανείς πολλά, αλλά τουλάχιστον ήταν συνεπείς στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου που γίνονταν σχεδόν δύο κάθε μήνα.

Το αποκορύφωμα της έλλειψη προγραμματισμού επί δημαρχίας του Γιάννη Μώραλη και προεδρίας Γιώργου Δαβάκη ήταν ότι στο παραπέντε αναβλήθηκε οι τρεις συνεδριάσεις που είχαν είχαν προγραμματιστεί διαδοχικά την προηγούμενη Δευτέρα, επειδή  δεν είχαν...ξεχάσει να συγκαλέσουν την  Επιτροπή Διαβούλευσης πριν από τη ψήφιση του προϋπολογισμού! 
Τώρα έχουν προγραμματιστεί για αύριο τρεις συνεδριάσεις με σοβαρά θέματα, όπως η ψήφιση του προϋπολογισμού ή οι δράσεις των τριών δημοτικών επιχειρήσεων (ΔΗΡΑΠ, ΚΟΔΕΠ, ΟΠΑΝ) για το 2015. Μαζί με τα υπόλοιπα θέματα είναι να απορεί κανείς αν θα μπορέσει να γίνει μια αναλυτική συζήτηση και κατά πόσον θα γνωρίζουν τι ακριβώς θα ψηφίζουν οι δημοτικοί σύμβουλοι, ιδίως κάποιοι που δεν διαθέτουν την απαραίτητη εμπειρία. 
Σε κάθε περίπτωση, το δημοτικό συμβούλιο είναι ένας κορυφαίος θεσμός για τη λειτουργία του Δήμου Πειραιά και οι συνεδριάσεις χωρίς πρόγραμμα απαξιώνουν όχι μόνο το κύρος του, αλλά και όσους είναι μέλη του...