Latest News

Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Η πρώτη "ρήξη" στην δημοτική αρχή του Μώραλη - Η σχέση Ειρήνης Νταϊφά και Σταύρου Ελληνιάδη

Πέντε μήνες μετά την ανάληψη της διοίκησης του Δήμου Πειραιά, η πρώτη ρήξη στη δημοτική αρχή του Γιάννη Μώραλη είναι...
πλέον γεγονός.

Η εντεταλμένη σύμβουλος για τον Πολιτισμό Ειρήνη Νταϊφά και ο πρόεδρος του ΟΠΑΝ Σταύρος Ελληνιάδης φαίνονταν εδώ και καιρό πως δεν έχουν τις καλύτερες σχέσεις (ΕΔΩ).

Η κρίση στις σχέσεις αποτυπώθηκε και δημοσίως στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πειραιά.
Η αρχή έγινε όταν η Ειρήνη Νταϊφά ψήφισε τον προϋπολογισμό για 2015, εκφράζοντας επιφύλαξη μόνο για την χρηματοδότηση στον ΟΠΑΝ (Οργανισμός Πολιτισμού, Άθλησης, Νεολαίας). 
Η στάση της προκάλεσε αμηχανία στην αίθουσα, καθώς δεν είναι συνηθισμένο φαινόμενο σύμβουλος της πλειοψηφίας και μάλιστα η εντεταλμένη για τον Πολιτισμό, ν' αρνείται να ψηφίσει θετικά την χρηματοδότηση δημοτικής επιχείρησης που αφορά και ένα μέρος του τομέα που είναι υπεύθυνη και ίδια. 

Όμως το θέμα δεν σταμάτησε εδώ. Το αποκορύφωμα ήταν όταν συζητήθηκε το θέμα για τον προγραμματισμό δράσης του ΟΠΑΝ. Την εισήγηση έκανε ο πρόεδρος του Οργανισμού Σταύρος Ελληνιάδης, ο οποίος ανέλυσε την κατάσταση στον Οργανισμό και τα σχέδια του ΟΠΑΝ για τον 2015. 
Λίγο πριν ολοκληρώσει την εισήγηση του ο πρόεδρος πρότεινε για πρόεδρο την Ειρήνη Νταϊφά ν' αναλάβει αυτός την θέση του αντιπροέδρου!
Η πρόταση αυτή πάγωσε την αίθουσα και προκάλεσε την έκπληξη όσων παρακολουθούσαν τη συνεδρίαση. 
 Εκείνος που δεν αιφνιδιάστηκε από την πρόταση φάνηκε να ήταν ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλης, ο οποίος ζήτησε και πήρε αμέσως το λόγο. Στην παρέμβασή του παραδέχτηκε ότι έχει διαπιστωθεί το πρόβλημα που υπάρχει στον ΟΠΑΝ, επισημαίνοντας την ανάγκη διαχωρισμού του Αθλητισμού με τον Πολιτισμού,χωρίς όμως να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες πως ακριβώς θα χωριστούν οι δύο τομείς.

Στην συνέχεια πήρε το λόγο η Ειρήνη Νταϊφά, η οποία απόρησε γιατί ο Σταύρος Ελληνιάδης επαναλαμβάνει -για 36η φορά!- την πρόταση για να γίνει η ίδια πρόεδρος στον ΟΠΑΝ, ο οποίος γνωρίζει πως δεν μπορεί να αποδεχτεί την θέση για την προεδρία του Οργανισμού. Μάλιστα, όπως αποκάλυψε η ίδια, την πρόταση αυτήν την έχει κάνει κατ΄επανάληψη σε προσωπικές συζητήσεις, μηνύματα, αλλά και σε συνεδριάσεις στο Δ.Σ. του ΟΠΑΝ. Τώρα επανέρχεται και στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ώστε, όπως είπε,  προφανώς για να καταγραφεί στα πρακτικά, ενώ γνωρίζει καλά πως δεν μπορεί να αποδεχτεί τη θέση του προέδρου του Οργανισμού. 
(Εκείνη την στιγμή ο Σταύρος Ελληνιάδης υποστήριξε- εκτός μικροφώνου- ότι δεν γνωρίζει τους λόγους...).
Η Ειρήνη Νταϊφά  αποκάλυψε ακόμα πως έχει ενημερώσει εδώ και καιρό τον δήμαρχο για την κατάσταση στον ΟΠΑΝ, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει μπορέσει να γίνει εφικτός ο διαχωρισμός του Πολιτισμού με τον Αθλητισμό στο Δήμο Πειραιά. 
Καταλήγοντας η ίδια είπε ότι θα περιμένειμέχρι να βρεθεί λύση, αλλά δεν μπορεί να συμμετέχει σ' αυτό το σχήμα.
Έτσι καταγράφεται η πρώτη ρήξη στη δημοτική αρχή του Γιάννη Μώραλη με την σχέση της Ειρήνης Νταϊφά και του Σταύρου Ελληνιάδη... 

@ Καλό είναι να βρεθεί η χρυσή τομή γιατί χάνουν και οι δύο, αλλά περισσότερο ο Πειραιάς.