Latest News

Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ: Το σφύριξε κι έληξε! Κλειστά επ' αόριστον τα ελληνικά γήπεδα

Το λουκέτο στα γήπεδα ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού  συνάντηση Σταύρος Κοντονής, στη συνάντηση με τον...
αναπληρωτή πρόεδρο της ΕΠΟ, τον πρόεδρο της Super League, Γιώργο Μποροβήλο και τον πρόεδρο της Football League, Σπυρο Καλογιάννη.
Ο Σταύρος Κοντονής το πρωί της Τετάρτης (25/2) είχε συνομιλία με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος του άναψε το «πράσινο φως» για να πάρει όλα όσα μέτρα χρειάζεται προκειμένου να εφαρμοστούν οι νόμοι και να καταπολεμηθεί η βία στο ελληνικό ποδόσφαιρο 
Η απόφαση για την αναβολή είχε παρθεί και το μόνο που έμενε να διευκρινιστεί ήταν το για πόσο. Ο κ. Κοντονής συναντήθηκε με τον αναπληρωτή πρόεδρο της ΕΠΟ, Βαγγέλη Τοπολιάτη, τον πρόεδρο της Super League, Γιώργο Μποροβήλο και τον πρόεδρο της Football League, Σπύρο Καλογιάννη, όπου και από την συνάντηση αποφασίστηκε η επ' αόριστον αναβολή των ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων.
Αμέσως μετά τη συνάντηση ο αναπληρωτής υπουργός αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, δήλωσε: «Είχα μια συνάντηση με τις αρχές που διοργανώνουν τα ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα. Τους εξέφρασα τη δυσάρεστη θέση που βρίσκεται η κυβέρνηση για να πάρει μέτρα για την πάταξη της βίας. Σε παλιότερη συνάντηση είχαν συμφωνήσει μαζί μας στο κομμάτι αυτό. Στις 17.00 θα συναντηθώ με το προεδρείο του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών και στις 18.00 με τον Πρωθυπουργό, που θα είναι προϊόν αυτών των συναντήσεων».
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Super League, Γιώργος Μποροβήλος, είπε:«Είχαμε μια επικοιδομητική συζήτηση σχετικά με τα γεγονότα που που συνέβησαν. Προσανατολίζεται για την επ' αόριστον αναβολή πρωταθλημάτων. Εμείς είπαμε ότι αυτό δεν λύνει τα προβλήματα, όμως ήταν κάθετος και ζήτησε διάλυση των συνδέσμων και δημιουργία λέσχης για τους οπαδούς. Μαζί με τις ποινές των ομάδων, πρέπει να τιμωρούνται οι ομάδες που είναι υπεύθυνες. Ζητήσαμε από τον Υπουργό να τιμωρούνται και τα φυσικά πρόσωπα. Υποσχέθηκε να δει θετικά το θέμα. Θα γίνει και νέα συνάντηση, αφού τα όσα συζητήσαμε θα πάνε στα διοικητικά συμβούλια της Superleague και της Football League. Ο κ. Κοντονής ζήτησε να δει άμεσες θέσεις από τις ομάδες, ώστε να αποφασίσει για την επανέναρξη των πρωταθλημάτων. Δεν μίλησε για άμεση εφαρμογή ο Υπουργός, αλλά για θέματα που είναι να δρομολογηθούν. Η αλήθεια είναι ότι εμείς από πλευράς χρόνου πνιγόμαστε. Δεν υπάρχουν ημερομηνίες, αλλά κάποια πράγματα είναι πάνω από ημερομηνίες. Τα όσα έγιναν στο διοικητικό συμβούλιο της Superleague την Τρίτη (24/2), αλλά και τα επεισόδια στο ντέρμπι, ασφαλώς, δεν θα μπορούσαν να αποτελέσουν εξαίρεση από τα όσα είπαμε με τον κ. Κοντονή».
Ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος της Football League, Σπύρος Καλογιάννης, τόνισε: «Έγινε μία συζήτηση με τον υφυπουργό. Καταθέσαμε τις θέσεις μας για τη Football League και μας μετέφερε ότι έχει διάθεση να ξεκινήσουν ξανά τα πρωταθλήματα όταν κρίνει ότι μερικά πράγματα θα αλλάξουν. Υπάρχουν πράγματα που μπορούν να διορθωθούν, αλλά με τις παρούσες συνθήκες δεν είναι σκόπιμο να μιλάμε για επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Δεν μας είπε για πόσο καιρό θα διακοπούν τα πρωταθλήματα. Μίλησε για επ' αόριστον διακοπή. Θα σας πει ο ίδιος περισσότερα. Εμείς θα κάνουμε ένα συμβούλιο για να βρούμε μία λύση στο θέμα των συνδέσμων, αν και εμείς στη Football League δεν έχουμε πολλούς. Οι δικές μας ημερομηνίες είναι περιορισμένες, γιατί έχουμε πλέι οφ και πλέι άουτ και θα αναγκαστούμε να παίζουμε ως τον Ιούλιο...»
Τέλος ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Τοπολιάτης, ανέφερε: «Μας κάλεσε ο Υφυπουργός για να συζητήσουμε τα θέματα των τελευταίων ημερών, τα οποία σαν ομοσπονδία, καταδικάζουμε. Καταθέσαμε τις προτάσεις που είχαμε ετοιμάσει. Ο Υφυπουργός είχε τις δικές του θέσεις. Εγώ ανέφερα και για τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Συζητήσαμε αρκετά θέματα πάνω σε όλα τα περιστατικά που έχουν συμβεί. Θα έπρεπε να είναι πιο σκληρές οι ποινές που επιβάλλονται από τον ποινικό κώδικα και αυτό είναι στις προτάσεις που καταθέσαμε και θα συζητηθούν».