Latest News

Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

Ο εφιάλτης των μονοδρομήσεων στον Πειραιά

Η ταλαιπωρία των οδηγών συνεχίζεται καθημερινά στους δρόμους του Πειραιά. 
Η πόλη μοιάζει να είναι...
απροσπέλαστη μετά τις μονοδρομήσεις που έγιναν "στο πόδι" από την προηγούμενη δημοτική αρχή Μιχαλολιάκου. 
Τα κυκλοφοριακά προβλήματα παραμένουν από την πρώτη μέρα της εφαρμογής των μονοδρομήσεων έως σήμερα ακόμα και σε ώρες που δεν υπάρχει ιδιαίτερη κίνηση στους δρόμους. 
Οι οδηγοί -ακόμα κι αν κινούνται με μηχανή- δεν μπορούν από το λιμάνι να φθάσουν στην πλατεία Κοραή χωρίς να κάνουν κύκλους στους δρόμους της πόλης. Την ίδια ταλαιπωρία υφίσταται και όσοι θέλουν να κινηθούν από το Πασαλιμάνι προς την Πειραϊκή που κόβουν βόλτες μέσα από στενά για να φθάσουν στον προορισμό τους.

Tα κυκλοφοριακά προβλήματα με τις μονοδρομήσεις παραδέχεται  και ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, ο οποίος δήλωσε τα εξής:  


"Το κυκλοφοριακό είναι ένα ευρύ θέμα. Δε θέλουμε να κάνουμε βιαστικές ενέργειες. Θα προχωρήσουμε σε μια συνολική κυκλοφοριακή μελέτη για την πόλη που δεν είχε γίνει μέχρι τώρα. Με βάση αυτή θα βαδίσουμε στο μέλλον και μεταξύ άλλων θα οργανώσουμε σωστά και τις μονοδρομήσεις. Δεν θέλω να απαξιώσω ότι έχει γίνει στον Πειραιά. Προσωπικά πιστεύω ότι οι μονοδρομήσεις έπρεπε να γίνουν. Αν δεν μελετήθηκαν σωστά και υπάρχουν στρεβλώσεις θα διορθώσουμε τα κακώς κείμενα’".


@ Η αλήθεια είναι ότι κάποιες βελτιώσεις χρειάζεται να γίνουν άμεσα, αν και κάτι τέτοιο μάλλον δεν φαίνεται ορατό στον ορίζοντα πριν από την ολοκλήρωση των έργων για το ΤΡΑΜ και το ΜΕΤΡΟ στον Πειραιά...