Latest News

Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Μετ' εμποδίων τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια στο Αιγαίο

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού – Ισχυροί άνεμοι, κίνδυνος για πυρκαγιές
Με προβλήματα τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια στο Αιγαίο, λόγω ισχυρών νότιων ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν κατά τόπους τα...
9 μποφόρ.
Από τον Πειραιά δεν εκτελούνται τα δρομολόγια για τις Κυκλάδες, ενώ για τον Αργοσαρωνικό τα δρομολόγια γίνονται μόνο με πλοία κλειστού τύπου. Δεν γίνονται επίσης τα δρομολόγια των μικρών σκαφών από τον Πειραιά για τη Σαλαμίνα.
Κλειστή παραμένει η γραμμή Αγία Μαρίνα Νέα Στύρα. Επίσης λόγω των ισχυρών ανέμων το πλοίο «Mακεδών» που ήταν προγραμματισμένο να φθάσει στο Λαύριο παραμένει στη Κέα. Στο ίδιο λιμάνι παραμένει από χθες και το "ΑΚΟΥΑ ΣΠΙΡΙΤ" που εκτελούσε δρομολόγιο από Λαύριο- Κέα - Κύθνο - Σύρο - Τήνο - Σύρο.
Κλειστή είναι επίσης γραμμή Ηγουμενίτσα Λευκίμμη ενώ στη γραμμή Ηγουμενίτσα Κέρκυρα τα δρομολόγια γίνονται μόνο με πλοία κλειστού τύπου.
Σημειώνεται, επίσης, ότι απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Πειραιά, ενημερώθηκε από τον πλοίαρχο του πλοίου "ΑΡΙΑΔΝΗ" που είχε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Πειραιά για Χίο - Μυτιλήνη, ότι λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών δεν θα εκτελεστεί το δρομολόγιό του.
Επίσης το"ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ", που εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Ρόδο - Χάλκη - Διαφάνι - Κάρπαθο - Κάσο - Ανάφη - Θήρα - Μήλο - Πειραιά, δεν μπόρεσε να προσεγγίσει το λιμάνι της Ανάφης .
Το λιμενικό σώμα συστήνει στους επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία.