Latest News

Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Άρωμα τρομοκρατίας με συμμορία στον Πειραιά

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη αστυνομική επιχείρηση  με επίκεντρο τον Πειραιά και άλλες περιοχές για την εξάρθρωση κυκλώματος νονών της νύχτας που φέρονται να έχουν σχέση και με την...
ομάδα Ξηρού.
Ήδη σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, σε Πειραιά και επαρχία έχουν προσαχθεί τουλάχιστον δέκα άτομα, ενώ οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως έχουν βρεθεί όπλα και εκρηκτικά.
Οι ίδιες πηγές πληροφόρησης αναφέρουν πως η συγκεκριμένη συμμορία ελέγχεται από βαρυποινίτες μέσα από τις φυλακές και μάλιστα ένας από τους προσαχθέντες θεωρείται "δεξί χέρι" γνωστού ποινικού, οποίος εκτίει ποινή φυλάκισης κατηγορούμενος για απόπειρες ανθρωποκτονιών εκρήξεις και εκβιάσεις καταστηματαρχών στον Πειραιά, αλλά και στα Δυτικά προάστια της Αττικής.
Ο ίδιος βαρυποινίτης φέρεται να ανήκει στο στενό κύκλο άλλου προσώπου, επίσης κρατούμενου στις φυλακές για παρόμοια αδικήματα, οποίος μάλιστα διατηρεί αρχηγικό προφίλ στον ελληνικό υπόκοσμο.
Η έρευνα και επιχείρηση που είχε εξαπολύσει από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα η Ασφάλεια Αττικής είναι σε πλήρη εξέλιξη και αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις μετά την ολοκλήρωσή της.
Αυτή την ώρα έρευνα από άνδρες της ΕΚΑΜ στα κελιά δυο γνωστών βαρυποινιτών.
Παράλληλα, έχει προσαχθεί εργολάβος ο οποίος θεωρείται άνθρωπος του γνωστού βαρυποινίτη και φέρεται να είναι το πρόσωπο που σύστησε τον "Χάρη", ο οποίος νοίκιασε γιάφκα Αναβύσσου, στον ιδιοκτήτη του διαμερίσματος στον Κολωνό, το οποίο χρησιμοποιούσε ο Αλβανός ως νόμιμη κατοικία.
Ταυτόχρονα, έρευνα γίνεται αυτή την ώρα στο κελί ενός αλβανού κρατουμένου στις φυλακές Δομοκού, ο οποίος έχει προφυλακιστεί κατηγορούμενος για συνέργεια στην απόπειρα απόδρασης με ελικόπτερο, γνωστού βαρυποινίτη από τις φυλακές Τρικάλων το 2013.
Αφορμή για την μεγάλη έρευνα της Ασφάλειας στάθηκε ένας ισχυρός εκρηκτικός μηχανισμός ο οποίος δεν εξερράγη και είχε τοποθετηθεί την πρώτη μέρα του έτους δίπλα από το σπίτι συγγενικού προσώπου γνωστού βαρυποινίτη, με το οποίο ο ίδιος έχει προσωπικές διαφορές.
Εξετάζεται αν η προμήθεια των εκρηκτικών για τις βομβιστικές ενέργειες που εξαπέλυε η ομάδα των νονών της νύχτας γίνονταν από τον απότακτο ΕΚΑΜίτη.