Latest News

Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Νόνη Δούνια: Όλα για τον Πειραιά

Νόνη Δούνια: Να αναδείξουμε την δυναμική του Πειραιά
Μοντέλο, παρουσιάστρια και τώρα είναι υποψήφια με τη Νέα Δημοκρατία στην Α' Πειραιά. Μόλις ανακοινώθηκε η συμμετοχή της στις εκλογές τα social media “πήραν” φωτιά και οι φωτογραφίες από το παρελθόν της...
“έπεφταν βροχή”.
              Ο λόγος για τη Νόνη Δούνια, η οποία μιλώντας στο protothema.gr τόνισε ότι “υπάρχουν πολύ σοβαρότερα θέματα σήμερα από την αναδημοσίευση φωτογραφιών που λήφθηκαν πριν είκοσι χρόνια”.
              Διαβεβαίωσε ότι μπορεί να βοηθήσει τους πολίτες και πως πρέπει να αφήσουμε το “εγώ” και να βοηθήσουμε στο “εμείς”. Υπογραμμίζει ότι μπορεί να μεταφέρει τις αγωνίες του κόσμου και να αγωνιστούν μαζί για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στην καθημερινότητα. “Μπορούμε να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας στον τουρισμό και την ναυτιλία. Μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά”, αναφέρει χαρακτηριστικά η κ. Δούνια.    
              Εξάλλου, δεν είναι άγνωστη στον κόσμο του Πειραιά, καθώς για πολλά χρόνια ασχολείται εθελοντικά με τα κοινά του Δήμου και πως οι κάτοικοι “γνωρίζουν πως δεν λειτουργώ ωφελιμιστικά”. 
             Παραδέχεται δε ότι φοβάται τις δηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ περί ζουρνά -ειδικά όταν δεν παρουσιάζει ακόμα ένα πειστικό σχέδιο εξόδου-και πως δεν επιθυμεί “κανείς να πειραματίζεται και να ρισκάρει με το μέλλον μου και το αύριο των παιδιών μου”. 





Γιατί επιλέξατε να συμμετέχετε στις εκλογές και να ασχοληθείτε με την πολιτική; Είναι κάτι που σκεφτόσασταν ή προέκυψε λόγω της πρότασης από τη Νέα Δημοκρατία

              Ζούμε δύσκολες στιγμές και η συμμετοχή στις πολιτικές αποφάσεις είναι ευθύνη και υποχρέωση όλων μας. Είναι στιγμή να αφήσουμε το “εγώ” και να βοηθήσουμε στο “εμείς”. Η πρόταση που δέχθηκα από τη Νέα Δημοκρατία με τιμά και θέλω να βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις. Η ενεργή ενασχόληση μου με τα κοινά ξεκίνησε με την εθελοντική συμμετοχή μου στις δράσεις του Δήμου Πειραιά.

Με την ανακοίνωση της υποψηφιότητας δημοσιεύθηκαν φωτογραφίες σας από όταν εργαζόσασταν ως μοντέλο. Ποια ήταν η αντίδραση σας; Πως νιώσατε για αυτό; Δεν μπορεί μία όμορφη γυναίκα να ασχοληθεί με την πολιτική;             Υπάρχουν πολύ σοβαρότερα θέματα σήμερα από την αναδημοσίευση φωτογραφιών που λήφθηκαν πριν είκοσι χρόνια. Σπουδαίες γυναίκες από όλους τους πολιτικούς χώρους στην Ελλάδα και το εξωτερικό έδωσαν μάχες για να καταργηθούν οι αποκλεισμοί και οι προκαταλήψεις στην κοινωνική ζωή.


 Είναι η Ελλάδα χώρα σεξιστών;

           Η Ελλάδα είναι η ομορφότερη χώρα του πλανήτη. Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες έχουν φιλότιμο και λεβεντιά. Δεν θεωρώ πως η Ελλάδα είναι χώρα σεξιστών. Η πατρίδα μας οικοδομήθηκε με αγώνες που πρωτοστάτησαν γυναίκες και αυτό έχει γίνει βίωμα.

Πως μπορείτε να βοηθήσετε τη χώρα ως νέο μέλος της Βουλής, εφόσον εκλεγείτε

          Ζω στην κοινωνία και όχι σε μικρόκοσμο. Αγωνίζομαι όπως όλοι μας για μια καλύτερη ζωή. Μπορώ να μεταφέρω τις αγωνίες του κόσμου και να αγωνιστούμε μαζί για την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στην καθημερινότητα. Μπορούμε να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας στον τουρισμό και την ναυτιλία. Μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά.

Τι να αυτό που θέλετε να πείτε στον κόσμο του Πειραιά και γιατί να σας επιλέξου         Έχω την τύχη να με γνωρίζουν καλά και για πολλά χρόνια οι κάτοικοι του Πειραιά και των Σπετσών. Γνωρίζουν πως δεν λειτουργώ ωφελιμιστικά. Με ειλικρίνεια θα ζητήσω την εμπιστοσύνη τους .Ξέρουμε την δυναμική του Πειραιά και οφείλουμε να την αναδείξουμε. Βλέπουμε με θαυμασμό την φυσική ομορφιά των νησιών μας και είναι υποχρέωση μας η οικονομική τους ανάπτυξη.


Σας φοβίζει ο ΣΥΡΙΖΑ; Εκτιμάτε ότι θα καταστρέψει τη χώρα;

           Φοβάμαι τις δηλώσεις :''Θα βαράμε τον ζουρνά και οι αγορές θα χορεύουν''. Προαναγγέλλουν σύγκρουση με το εξωτερικό και σε κάθε σύγκρουση υπάρχουν απώλειες. Δεν επιθυμώ κανείς να πειραματίζεται και να ρισκάρει με το μέλλον μου και το αύριο των παιδιών μου. Ειδικά όταν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν παρουσιάζει ακόμη και σήμερα ένα πειστικό σχέδιο εξόδου από την οικονομική κρίση. Αντίθετα υπόσχεται παροχές σε όλους χωρίς να αναφέρει από που θα βρεθούν έσοδα. Εγώ θέλω μια Ελλάδα δυνατή.

@ Η συνέντευξη είναι από το protothema.gr. Αναδημοσιεύεται στο πλαίσιο της εκστρατείας: 
"Όλοι με τα μπούνια, ψηφίστε Νόνη Δούνια"!