Latest News

Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015

Προσφυγή του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας κατά του γηπέδου

gipedo-aek-prosfygi-570Προσφυγή κατέθεσε ο Δήμος της Νέας Φιλαδέλφειας στο ΣτΕ, λόγω ότι το γήπεδο της ΑΕΚ αποχαρακτηρίζει μέρος της έκτασης του άλσους της...
Νέας Φιλαδέλφειας.
Ο Δήμαρχος, Άρης Βασιλόπουλος κατέθεσε προσφυγή καθώς το σχέδιο ανέγερσης του νέου γηπέδου της ΑΕΚ αποχαρακτηρίζει κάποια στρέμματα από το άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας.
Ο Αντιδήμαρχος κοινωνικής και πολιτικής, Κωνσταντίν0ς Κουμαριανός, παραχώρησε δηλώσεις στην «Εφημερίδα των Συντακτών» όπου και είπε:«Ισχυριζόμαστε ότι ο νέος ρυθμιστικός νόμος αντιτίθεται στο άρθρο 24 του Συντάγματος για την προστασία των δασών, στη δασική νομοθεσία και γενικότερα στην πολεοδομική νομοθεσία. Είναι πολιτικό μας καθήκον να υπερασπιστούμε τη δημόσια περιουσία και το πράσινο, συνεχίζοντας την παράδοση παλαιότερων δημοτικών αρχών. Διεκδικούμε το δικαίωμα του δήμου να διαχειρίζεται το άλσος στην ολότητά του και να διαφυλάξει το δασικό χαρακτήρα του. 
Το γήπεδο της ΑΕΚ μπορεί και πρέπει να γίνει με απόλυτη προστασία του άλσους, στα όρια του παλιού  παραχωρητηρίου των 26,6 στρεμμάτων. Δεν γίνεται να μην έχει λόγο ο δήμος σε μια σειρά βασικών παραμέτρων, όπως η συγκοινωνιακή παράμετρος, η περιβαλλοντική, η χωροταξική, το ύψος γηπέδου. Δεν έγινε καμία ουσιαστική συζήτηση με την τοπική κοινωνία για το σχέδιο του γηπέδου, δεν αναζητήθηκαν εναλλακτικές λύσεις για την καλύτερη εξυπηρέτηση της πόλης. Λέμε ναι στο γήπεδο, αλλά με σεβασμό στην πόλη και την τοπική κοινωνία».