Latest News

Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

Στο μικροσκόπιο της Εισαγγελίας Πειραιά η φονική επίθεση στο πλοίο του Μελισσανίδη

Προκαταρκτική εξέταση για τους δύο θανάτους στο ελληνικό πλοίοΠροκαταρκτική εξέταση για τη διερεύνηση των συνθηκών θανάτου των δύο ναυτικών στο δεξαμενόπλοιο Araevo, συμφερόντων του Δημήτρη Μελισσανίδη διατάχθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών...
του Πειραιά. 
Το ελληνικών συμφερόντων πλοίο είχε δεχθεί επίθεση από πολεμικό αεροσκάφος της Λιβύης στις 4 Ιανουαρίου, ενώ βρισκόταν αγκυροβολημένο στο λιμάνι της Ντέρνα.   
Η έρευνα ανατέθηκε στον Κεντρικό Λιμενάρχη Πειραιά, ο οποίος έχει αναλάβει και την προανάκριση. Ζητείται να διερευνηθεί κάτω υπό ποιες συνθήκες συνέβη το τραγικό περιστατικό, ύστερα από δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι αξιωματικοί του λιβυκού στρατού είχαν προειδοποιήσει το πλοίο να μην εισέλθει στο λιμάνι, καθώς θεωρούσαν ότι μετέφερε ισλαμιστές μαχητές. 
  Το πλοίο θα καταπλεύσει σήμερα το απόγευμα στο λιμάνι του Πειραιά, μεταφέροντας και τις σορούς των δύο ναυτικών, ενός Έλληνα και ενός Ρουμάνου, οι οποίες θα μεταφερθούν στο νοσοκομείο για τη διενέργεια νεκροψίας- νεκροτομής. 

Σημειώνεται ότι έρευνα για το περιστατικό στο πλοίο του Δημήτρη Μελισσανίδη ζητούσαν να γίνει και οι Έλληνες ναυτεργάτες, όπως είχε γράψει το Reportaz Net (ΕΔΩ)