Latest News

Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Αγνοείται και η αξιοπιστία με το Norman Atlantic: Πλαστή η λίστα επιβατών λένε οι Ιταλοί

Norman Atlantic: Στην Ιταλία αξιωματικός του ΛΣ για το αλαλούμ με τους επιβαίνοντεςΣε ένα απίστευτο αλαλούμ εξελίσσεται η διασταύρωση της λίστας των επιβατών του πλοίου Norman Atlantic καθώς ακόμη η ελληνική πλευρά δεν έχει παραλάβει από τις Ιταλικές αρχές, όχι μόνο τη λίστα των επιβαινόντων αλλά  ούτε τη λίστα με τους Έλληνες που...
έχουν διασωθεί».
Την ίδια ώρα το αλαλούμ με τη λίστα επιβατών  συνεχίζεται. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που μεταδίδει η RAI, η λίστα επιβατών του Norman Atlantic φέρεται να είναι ανακριβής έως και πλαστή
Τα στοιχεία αλλάζουν συνεχώς. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία των ιταλικών αρχών, στο σκάφος Norman Atlantic επέβαιναν 475 άνθρωποι. Διασώθηκαν 425, δέκα βρέθηκαν νεκροί ενώ αγνούνται 40, εκ των οποίων οι 32 είναι Έλληνες υπήκοοι. Σύμφωνα με τις ίδες πηγές, στους δέκα νεκρούς επιβάτες περιλαβάνεται το όνομα δεύτερου Έλληνα υπηκόου.
Νωρίτερα, ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης είχε ζητήσει τη λίστα από τον υπουργό Μεταφορών και τον αρχηγό της ακτοφυλακής της Ιταλίας αλλά μέχρι τώρα δεν έχει λάβει απάντηση. Με αυτό τον τρόπο θα μπορούσε  να γίνει η διασταύρωση των επιβατών (με βάση τη λίστα που έχει δώσει η ΑΝΕΚ) που έχουν διασωθεί με όσους είχαν επιβιβαστεί και να υπάρχει μια εικόνα για τους αγνοούμενους.
Έτσι, αντιφατικές εξακολουθούν να είναι οι πληροφορίες για τον αριθμό των ατόμων που επέβαιναν στο πλοίο Norman Atlantic, στο οποίο είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά προχθές τα ξημερώματα, ενώ αυτό έπλεε 44 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Κέρκυρας.
Για το λόγο αυτό, με εντολή του αρχηγού του Λιμενικού Σώματος, έχει μεταβεί στην Ιταλία ανώτερος αξιωματικός του ΛΣ προκειμένου να υπάρξει διασταύρωση όλων των στοιχείων. Παράλληλα, η Ελληνική Ακτοφυλακή έχει ήδη έτοιμες δύο εκπαιδευμένες ομάδες, αν ζητηθεί από την ιταλική κυβέρνηση, προκειμένου να συνδράμουν στο έργο διερεύνησης των χώρων του πλοίου προκειμένου να διερευνήσουν για τυχόν αγνοούμενους.
Την ίδια ώρα σε θρίλερ εξελίσσεται η ταυτότητα του Έλληνα που έχασε τη ζωή του στο Norman Atlantic. Ο γιός του Γιώργου Δουλή που ανακοινώθηκε ότι βρίσκεται μεταξύ των νεκρών, δεν μπόρεσε να αναγνωρίσει σε κανένα από τα πέντε πτώματα τον πατέρα του, με αποτέλεσμα να παραμένει άγνωστη η ταυτότητα του πρώτου νεκρού από την τραγωδία στο φλεγόμενο πλοίο.

Διώξεις 

Αυτός είναι ο πλοίαρχος του Norman Atlantic
Στο μεταξύ δίωξη κατά του πλοιοκτήτη Κάρλο Βιζεντίνι και του κυβερνήτη του "Νorman Atlantic", Αρτζίλιο Τζακομάτσι άσκησε η ιταλική δικαιοσύνη με τις εξής κατηγορίες: εξ αμελείας πολλαπλής ανθρωποκτονίας, εξ αμελείας ναυαγίου και εξ αμελείας πρόκλησης τραυμάτων.