Latest News

Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Βρέθηκαν 40 πτώματα και συντρίμμια του αεροσκάφους της AirAsia στη θάλασσα της Ιάβας

Βρέθηκαν 40 πτώματα και συντρίμμια του αεροσκάφους της AirAsia στη θάλασσα της Ιάβας
Εντοπίστηκαν, στη θάλασσα της Ιάβας συντρίμμια του αεροσκάφους της AirAsia το οποίο είχε εξαφανιστεί από τα ραντάρ το πρωί από...
τα ραντάρ. 
Παράλληλα, εντοπίστηκαν να επιπλέουν περισσότερα από 40 πτώματα από το σύνολο των 162 επιβατών.
«Με βάση τις παρατηρήσεις των ομάδων ερευνών και διάσωσης, έχουν εντοπισθεί μεγάλα αντικείμενα, όπως μια πόρτα της καμπίνας και μια πόρτα του χώρου των αποσκευών. Είναι μέσα στη θάλασσα, 100 μίλια (160 χλμ.) νοτιο-δυτικά της Πανγκαλάν Μπουν», πόλης στο κέντρο της περιοχής Καλιμαντάν στο νησί Βόρνεο.
Λίγο νωρίτερα εκπρόσωπος της πολεμικής αεροπορίας της χώρας είχε δηλώσει ότι συντρίμμια που μοιάζουν με πόρτα αεροσκάφους και τσουλήθρα έκτακτης ανάγκης εντοπίστηκαν στην Θάλασσα της Ιάβας στην περιοχή των ερευνών.
Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι στέλνουν το αντιτορπιλικό USS Sampson στην περιοχή όπου διεξάγονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του Airbus. Το πολεμικό πλοίο αναμένεται να φτάσει στην περιοχή αργά σήμερα, διευκρίνισε η αμερικανική διοίκηση του Στόλου του Ειρηνικού. Το αντιτορπιλικό USS Sampson «στάλθηκε για να βοηθήσει στις επιχειρήσεις έρευνας της πτήσης QZ8501 της AirAsia», επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι. Η Ινδονησία ζήτησε επίσημα τη βοήθεια των ΗΠΑ στις προσπάθειες για τον εντοπισμό του Airbus, είχε αναφέρει νωρίτερα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Οι αρχές της Ινδονησίας παραδέχθηκαν χθες ότι το αεροσκάφος που χάθηκε στην επικράτειά τους πιθανόν βρίσκεται στο βυθό της θάλασσας, ενώ δεκάδες πλοία και αεροπλάνα συνεχίζουν τις έρευνες και η αγωνία κορυφώνεται για τους συγγενείς των 162 επιβαινόντων.
Η Αυστραλία, η Σιγκαπούρη και η Μαλαισία έχουν στείλει αεροπλάνα και πλοία για να μετάσχουν στις έρευνες.
«Λαμβάνοντας υπόψη τις πληροφορίες που διαθέτουμε και την εκτίμηση σύμφωνα με την οποία ο υποτιθέμενος τόπος της συντριβής είναι στη θάλασσα, η υπόθεση είναι ότι το αεροπλάνο βρίσκεται στο βυθό», δήλωσε ο επικεφαλής της εθνικής υπηρεσίας έρευνας και διάσωσης Μπαμπάνγκ Σοελιστίγιο σε συνέντευξη Τύπου.
Άλλο αεροσκάφος της AirAsia επέστρεψε στη Μπανγκόκ
Το πρωί της Τρίτης ένα άλλο αεροσκάφος της AirAsia αναγκάστηκε να γυρίσει πίσω στo αεροδρόμιο της Μπανγκόκ απ΄ όπου είχε αναχωρήσει, έπειτα από ύποπτο θόρυβο στο χώρο των αποσκευών, χωρίς ωστόσο να εντοπιστεί κανένα πρόβλημα.
«Οι πιλότοι εντόπισαν μια ασήμαντη παρατυπία στο χώρο αποσκευών. Για λόγους ασφαλείας, το αεροσκάφος επέστρεψε στο αεροδρόμιο Ντον Μουεάνγκ για να υποβληθεί σε λεπτομερή έλεγχο», ανακοίνωσε η μαλαισιανή εταιρία χαμηλού κόστους. «Ένας πιλότος άκουσε έναν θόρυβο στο χώρο των αποσκευών» λίγο μετά την απογείωση από τη Μπανγκόκ, διευκρίνισε εκπρόσωπος της AirAsia.