Latest News

Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Ναυτική τραγωδία:Οκτώ νεκροί στο Norman Atlantic – Θρίλερ με 39 αγνοούμενους

epta2Μεγαλώνει ο κατάλογος των νεκρών από την ναυτική τραγωδία στο επιβατηγό -οχηματαγωγό Norman Atlantic, καθώς  σύμφωνα με την ιταλική ακτοφυλακή (Guardian Coasteria) στο κουφάρι του πλοίου εντοπίστηκαν ακόμη...
δύο σοροί.
Η υπουργός Άμυνας της Ιταλίας ανακοίνωσε πριν από λίγα λεπτά ότι υπάρχει και όγδοος νεκρός, με αποτέλεσμα ο αριθμός των θυμάτων να ανέρχεται πλέον στα οκτώ.
Σύμφωνα με την ιταλική ακτοφυλακή, οι δύο από τις επτά σορούς έχουν περισυλλεγεί και μεταφέρονται με προορισμό το Μπρίντιζι ή το Μπάρι, χωρίς να έχουν ακόμα αναγνωρισθεί, ενώ τονίζει επίσης πως δεν έχει παραμείνει κανείς στο πλοίο.
Ωστόσο, η είδηση ότι άλλοι δύο άνθρωποι βρέθηκαν νεκροί στη θαλάσσια περιοχή όπου σημειώθηκε η τραγωδία με το «Norman Atlantic» πυροδοτεί φόβους ότι υπάρχουν αρκετοί αγνοούμενοι, αφού ο αριθμός των θυμάτων, των καταμετρημένων διασωθέντων και των μελών του πληρώματος δεν «βγάζει» τον αριθμό των 478 που σύμφωνα με τα στοιχεία ήταν το σύνολο των επιβαινόντων στο ιταλικό επιβατηγό-οχηματαγωγό.
Αν και μέχρι στιγμής οι ιταλικές αρχές δεν επιβεβαιώνουν, αλλά ούτε διαψεύδουν αυτή την πληροφορία, από τα μέχρι στιγμής στοιχεία φαίνεται, δυστυχώς, ότι υπάρχουν τουλάχιστον 39 αγνοούμενοι καθώς σύμφωνα με νέα ανακοίνωση του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος έχουν διασωθεί 432 άτομα από τα συνολικά 478 που μετέφερε το «Norman Atlantic» -αν υπολογιστούν οι επτά νεκροί που ανακοινώθηκαν από τις ιταλικές αρχές.
Οι πληροφορίες, πάντως, παραμένουν συγκεχυμένες, ενώ πολλοί είναι οι συγγενείς επιβατών που με αγωνία προσπαθούν να μάθουν αν οι δικοί τους άνθρωποι είναι καλά στην υγεία τους, αφού δεν μπορούν να βρουν τα ονόματά τους στις λίστες που έχουν δοθεί -μέχρι στιγμής- στη δημοσιότητα.
Λίγο μετά τις 4 το απόγευμα ο ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι και το ιταλικό Πολεμικό Ναυτικό ανακοίνωσαν πως η επιχείρηση διάσωσης των επιβαινόντων στο σκάφος ολοκληρώθηκε και ότι ο πλοίαρχος εγκατέλειψε με ασφάλεια το πλοίο. Επίσης, υπήρχαν αναφορές για 422 διασωθέντες, ενώ το πλήρωμα αποτελούνταν από 56 άτομα (Έλληνες και Ιταλούς).
Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο Ρέντσι είπε ότι όλοι οι επιβάτες του «Norman Atlantic» μεταφέρθηκαν στο πλοίο «San Giorgio» του ιταλικού πολεμικού ναυτικού. Στη συνέχεια ανέφερε ότι στο πλοίο έμεινε -μετά την διάσωση των επιβατών- μόνο ο καπετάνιος, ο οποίος «όπως κάνουν οι σοβαροί κυβερνήτες», ολοκλήρωσε τις επιχειρήσεις μαζί με τέσσερα μέλη του Πολεμικού Ναυτικού, προσπαθώντας να γαντζώσουν το πλοίο σε ρυμουλκό.
Σύμφωνα με τον Ιταλό πρωθυπουργό, το «San Giorgio» αναμένεται να μεταφέρει τους διασωθέντες στο λιμάνι του Μπρίντιζι έως το βράδυ.
Ωστόσο, το απόγευμα της Δευτέρας το Λιμενικό Σώμα έκανε λόγο πως ο συνολικός αριθμός των διασωθέντων είχε ανέλθει στους 432.