Latest News

Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Αυτός είναι ο τρίτος νεκρός Έλληνας του Norman Atlanti - Δεν ξέρουν τι έχουν απογίνει 98 άτομα!

Ο Νικόλαος Παράσχης είναι ο τρίτος νεκρός Έλληνας του Norman AtlanticΟ Νικόλαος Παράσχης είναι ο τρίτος Έλληνας που έχασε τη ζωή του στη ναυτική τραγωδία του Norman Atlantic...
Σύμφωνα με ανακοίνωση του λιμενικού, η ταυτοποίηση της σορού επιβεβαιώθηκε από την ελληνική πρεσβεία στη Ρώμη.   
Στο μεταξύ, σύγχυση εξακολουθεί να επικρατεί σχετικά με τον αριθμό των ατόμων που επέβαιναν στο πλοίο αλλά και με τον αριθμό των διασωθέντων. Τα επιβεβαιωμένα θύματα είναι 11, ενώ χθες έγινε λόγος για 12 σύμφωνα με πηγές της εισαγγελίας του Μπάρι.   
Ο εισαγγελέας του Μπάρι Τζιουζέππε Βόλπε δήλωσε πως "ακόμη δεν γνωρίζουμε τι έχουν απογίνει 98 επιβάτες του Norman Atlantic". Σύμφωνα με τον ίδιο, τις "τελευταίες ώρες έφτασαν στην Ελλάδα 80 ναυαγοί με ένα ελικόπτερο και ένα εμπορικό πλοίο, αλλά δεν προκύπτει να υπάρχει κάποιο δεύτερο πλοίο, το οποίο να έχει επιβιβάσει διασωθέντες". 
Οι συγκεκριμένες δηλώσεις έγιναν μετά την άφιξη του ελικοπτεροφόρου "San Giorgio" χτες το βράδυ στο Μπρίντιζι, το οποίο μετέφερε 216 διασωθέντες, και του πλοίου "Jannette" σήμερα το πρωί στον Τάραντα, που μετέφερε άλλους 38.   
Παράλληλα, το Norman Atlantic έχει δεθεί σε ρυμουλκό, αλλά η κακοκαιρία δεν του επιτρέπει να φτάσει στην Κάτω Ιταλία και σύμφωνα με ιταλικά μέσα, θα ρυμουλκηθεί στο αλβανικό λιμάνι του Αυλώνα.