Latest News

Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

Το "εικονικό" Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Πειραιά


Εικονική πραγματικότητα θυμίζει το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Πειραιά για το 2015 που ψηφίστηκε χθες κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο...

της πόλης.
 Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει 

"Το Λιμάνι της Αγωνίας, η Πόλη μας", το οποίο εξηγεί τ
ους λόγους που δεν ψηφίζει εικονικά προγράμματα. 


Στην σχετική ανακοίνωση σημειώνει τα εξής: 
         
        " Η νέα δημοτική αρχή ακολουθεί το δρόμο που χάραξε η προηγούμενη. Στη σημερινή (σ.σ. χθεσινή) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά για τη συζήτηση του τεχνικού προγράμματος  του Δήμου, δεν παρατηρήθηκε μόνο έλλειψη  έμπνευσης, αλλά και αναντιστοιχία με τις προγραμματικές της δεσμεύσεις.
Ο Θ. Δρίτσας εκφέροντας τη θέση του ΛτΑ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι έχουμε ένα τεχνικό πρόγραμμα που μοιάζει με τα προηγούμενα και συγκροτήθηκε με βάση τις παλιές προβλέψεις, καθώς παρατηρείται ότι υπάρχουν έργα που είχαν  κοστολογηθεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή με 1 ευρώ και έχουν προστεθεί νέα με αντίστοιχη πρόβλεψη!
Κατανοούμε, ότι η  Δημοτική Αρχή του κ. Μώραλη είναι καινούργια στη διαχείριση των θεμάτων της πόλης, όμως αυτό δεν δικαιολογεί την αδυναμία κατάρτισης ενός τεχνικού προγράμματος που θα δώσει λύση σε καίρια προβλήματα της.
         Εκτός όμως  από τα παραπάνω, το τεχνικό πρόγραμμα που έφερε προς ψήφιση στο Δ.Σ. συνάδει με τις προεκλογικές της δεσμεύσεις και δεν αντιστοιχεί στο πρόγραμμα που τέθηκε στην κρίση της πειραϊκής κοινωνίας,  η οποία την εξέλεξε με την εντολή να υλοποιήσει το έργο της. Απουσιάζουν έργα που τέθηκαν στο πρόγραμμά  της ως έργα άμεσης υλοποίησης των έξι πρώτων μηνών, όπως  αξιοποίηση του κτιριακού αποθέματος της πόλης, συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για την αναβάθμιση αθλητικών χώρων όπως τοΘεμιστόκλειο, αλλά και την δημιουργία νέων  εγκαταστάσεων, που η ίδια εξήγγειλε, όπως του Σκοπευτηρίου (με το οποίο είμαστε αντίθετοι) και του Κολυμβητηρίου στα οικόπεδα του Σακελίωνα. Άραγε η Δημοτική Αρχή τα αφήνει για αργότερα και αν ναι για πότε? Ή μήπως άλλαξε γνώμη?
Σήμερα στον Πειραιά υπάρχουν  και ανάγκες για τις οποίες στο τεχνικό πρόγραμμα δεν αναφέρεται τίποτα σχετικό, όπως για παράδειγμα το φλέγον θέμα των αντιπλημμυρικών έργων στις περιοχές υψηλού κινδύνου, το μείζον θέμα της ανακύκλωσης, η δημιουργία χώρων εκτόνωσης των δεσποζόμενων ζώων, αλλά και  η αξιοποίηση των οικοπέδων και των ακινήτων του Δήμου  στη διασταύρωση των οδών  Θηβών και Φαλήρου για αθλητικές και άλλες δραστηριότητες και χρήσεις.   
Λείπουν ακόμα προτάσεις που σχετίζονται με την κοινωνική πολιτική, δομές αλληλεγγύης, φροντίδας και πρόνοιας άστεγων και ευπαθών κοινωνικών ομάδων.  Από το τεχνικό πρόγραμμα που κατατέθηκε σήμερα προς ψήφιση στο ΔΣ ούτε είδαμε, ούτε διαγνώσαμε τέτοιες προθέσεις  από την νέα Δημοτική αρχή.
      Ανακόλουθη είναι, επίσης, στα προβλεπόμενα από τον Καλλικράτη για τη λειτουργία των θεσμών του Δήμου. Και αναφερόμαστε στη συνεδρίαση  της Επιτροπής Διαβούλευσης, στην οποία ο κ. Μώραλης παρέστη για πολύ λίγη ώρα και στην οποία δεν καταγράφηκαν οι προτάσεις των φορέων της πόλης, ούτε αυτές παρουσιάστηκαν στους δημοτικούς συμβούλους, ώστε να αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης και προβληματισμού, όπως ορίζεται από τον Καλλικράτη.
Αποδεδειγμένα,  δεν είμαστε αρνητικά προκατειλημμένοι, αντιθέτως πάντοτε κύριος και βασικός στόχος μας είναι το καλό της πόλης, όμως το τεχνικό πρόγραμμα σε μεγάλο βαθμό είναι εικονικό και εμείς δεν ψηφίζουμε εικονικά προγράμματα!"
@ Απλά μια από τα ίδια, σύντροφοι...