Latest News

Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Μετανάστες στον ξενώνα αστέγων του Δήμου Πειραιά!

Στέγη, φαγητό και ρούχα βρήκαν οι μετανάστες που αποβιβάστηκαν στην "Ιεράπετρα" από το πλοίο «Baris» στο λιμάνι...

του Πειραιά.

Με απόφαση του Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη θα φιλοξενηθούν στον Ξενώνα Αστέγων του Δήμου Πειραιά μέχρι η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού να τους επανενώσει  με τις οικογένειές τους. Έως τώρα οι μετανάστες φιλοξενούνταν προσωρινά σε αίθουσα του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, όπου τους επισκέφθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Πειραιά.

Ο Γιάννης Μώραλης ενημερώθηκε από τον υπεύθυνο του Ερυθρού Σταυρού για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι δεκαπέντε μετανάστες, ανάμεσα τους και μικρά παιδιά, για τις συνθήκες μεταφοράς τους στο λιμάνι του Πειραιά αλλά και για τον  τρόπο με τον οποίο θα προωθηθούν στις χώρες προέλευσής τους.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Γιάννης Μώραλης τόνισε: "Ο Δήμος Πειραιά αν και έχει περιορισμένες δυνατότητες θα κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει αυτούς τους συνανθρώπους μας σε αυτή τη δύσκολη στιγμή της ζωής τους. Τους διαβεβαίωσα πως ο Δήμος βρίσκεται στο πλευρό τους και ήδη στον Ξενώνα των Αστέγων έγιναν οι απαραίτητες προετοιμασίες για να μπορέσουν να μείνουν μέχρι να βρεθούν ξανά με τις οικογένειές τους, γεγονός που ευχόμαστε να γίνει σύντομα. Θα πρέπει όμως να καταστεί σαφές ότι δυστυχώς δεν υπάρχουν περαιτέρω δυνατότητες από τον Δήμο Πειραιά".  


@ Αν και είναι φανερό πως η πρωτοβουλία έχει καθαρά ανθρωπιστικό χαρακτήρα, ωστόσο δεν είναι και τόσο εύκολο το κατά πόσον μπορούν να φιλοξενηθούν οι μετανάστες στον ξενώνα αστέγων του Δήμου Πειραιά. Κι αν  αυτό γίνει, τότε κάποιος θα πρέπει να αναλάβει την ευθύνη και να τηρηθούν τουλάχιστον οι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας για τη φιλοξενία των μεταναστών στον ξενώνα αστέγων...