Latest News

Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Την πάτησε...

Αν και ο Αντώνης Σαμαράς φαίνεται να είναι ο τύπος που θα μπορούσε να κάνει τα πάντα για να παραμείνει έστω ακόμα και μια μέρα παραπάνω στην καρέκλα του Μαξίμου, τελικά κατάφερε να πετύχει το...
εντελώς αντίθετο!
Όταν πριν από σχεδόν τρεις βδομάδες βγήκε και πρότεινε για πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Σταύρο Δήμα, τότε θα περίμενε κανείς πως τουλάχιστον θα είχε εξασφαλίσει τους 180 βουλευτές που θα έλεγαν ΝΑΙ. 
Άλλωστε κάτι τέτοιο διέδιδαν επί μέρες τα διάφορα γαλάζια παπαγαλάκια του Μαξίμου και της Συγγρού. 
Ωστόσο εκ του αποτελέσματος αποδείχθηκε ότι ήταν κι αυτό ένα παραμύθι που δεν είχε καμία σχέση με την πολιτική πραγματικότητα. Το φοβερό είναι πως δεν κατάφερε να πείσει ακόμα και  βουλευτές οι οποίοι είχαν κάθε λόγο ν' αποφύγουν τις πρόωρες εκλογές. Για παράδειγμα ορισμένους από τους λεγόμενους ανεξάρτητους ή καλύτερα χωρίς κόμμα που δεν πρόκειται να εκλεγούν ξανά στη Βουλή και να συνεχίσουν να εισπράττουν τους μισθούς που δύσκολα θα μπορέσουν να βρουν στην ελεύθερη αγορά.  
Τώρα πια έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση και μάλλον δεν σώζεται με τίποτα το παιχνίδι. Δεν πείθει πλέον κανέναν με τα ψευτοδιλήμματα και είναι πιθανόν πλέον να πέφτει από το ένα λάθος στο άλλο.
Η συγκυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου θα αποτελεί παρελθόν σε 28 μέρες  και άνοιξε ο δρόμος να έρθει ο Αλέξης Τσίπρας στην εξουσία... 

@ Με δύο λόγια, την πάτησε...