Latest News

Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Ο Άρειος Πάγος απέρριψε την αίτηση αναίρεσης του Νίκου Ρωμανού για τις εκπαιδευτικές άδειες

nikos-romanos-570
Η αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου απέρριψε την αίτηση του Νίκου Ρωμανού που ζητούσε να αναιρεθεί το Βούλευμα Συμβουλίου Πειραιά με το οποίο δεν έγινε δεκτό το αίτημα του για χορήγηση...
εκπαιδευτικών αδειών. 
Η κ. Βασιλική Θεοδώρου έκρινε ότι δεν συντρέχουν λόγοι να αναιρεθεί το Βούλευμα.
Στην αίτησή του, ο Νίκος Ρωμανός  είχε προβάλει λόγους ακυρότητας της γνωμοδότησης του ανακριτή υποστηρίζοντας ότι δεν έπρεπε να γνωμοδοτήσει γιατί η ιδιότητά του ως καταδικασμένου για ληστεία, υπερκαλύπτει την ιδιότητά του ως υποδίκου για τρομοκρατία.
Ο δικηγόρος του Νίκου Ρωμανού, Φραγκίσκος Ραγκούσης, μετά τη γνωστοποίηση της απόρριψης από την αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου δήλωσε τα εξής: «Ένας ακόμη δεσμός με τη ζωή του Νίκου Ρωμανού έσπασε. Μόνη ελπίδα είναι η τροπολογία στη ρύθμιση που θα συζητηθεί σήμερα στη Βουλή. Είναι η τελευταία ελπίδα και του Ρωμανού για να μην αρχίσει την απεργία δίψας. Όπως λύση είναι και το "βραχιολάκι". Πιστεύω ότι την τελευταία στιγμή η πολιτεία θα δείξει το ανθρώπινο πρόσωπό της. Αν αρχίσει την απεργία δίψας σε ένα- δύο 24ώρα οι βλάβες στον Ρωμανό θα είναι μόνιμες. Δεν το θέλει κανένας αυτό. Αυτοί που έχουν την εξουσία να σπεύσουν να ικανοποιήσουν τη θέσπιση της διάταξης για τον Νίκο Ρωμανό».
Μετά την κατάθεση της τροπολογίας που προβλέπει την παρακολούθηση εξ αποστάσεως πανεπιστημιακών μαθημάτων, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου επεσήμανε ότι ο 21χρονος θα μπορεί να αξιοποιήσει την ρύθμιση για την ηλεκτρονική επιτήρηση κρατουμένων (με το βραχιολάκι) όταν το σύστημα τεθεί σε εφαρμογή.
Από την πλευρά του ο συνήγορος του Νίκου Ρωμανού, Φραγκίσκος Ραγκούσης έχει δηλώσει ότι θα γινόταν αποδεκτό το «βραχιολάκι» από τον πελάτη του  στοιχείο που μπορεί να ερμηνευτεί ως σημάδι προόδου στον κρίσιμο διάλογο που γίνεται γύρω από το κρεβάτι όπου νοσηλεύεται ο 21χρονος απεργός πείνας.
Ο κ. Αθανασίου απηύθυνε για μία ακόμα φορά έκκληση προς τους γονείς του απεργού πείνας να τον πείσουν να παρακολουθήσει τα ηλεκτρονικά μαθήματα, επειδή αυτό είναι το καλύτερο που μπορεί να κάνει σε αυτή τη φάση η πολιτεία. Να σημειωθεί ότι η σχετική νομοθετική ρύθμιση θα συζητηθεί σήμερα στην Βουλή με τον ΣΥΡΙΖΑ πάντως να επιμένει πως δεν βελτιώνει αλλά «χειροτερεύει την κατάσταση και βάζει πιο βαθιά στην φυλακή τον Νίκο Ρωμανό».