Latest News

Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Καλά μήπως έχουν βρει τους 180 βουλευτές και προτείνουν για πρόεδρο τον Σταύρο Δήμο...


Και επισήμως ο Σταύρος Δήμας υποψήφιος πρόεδρος της Δημοκρατίας - Το ανακοίνωσε ΣαμαράςΦαίνεται πως Σαμαράς και Βενιζέλος πιστεύουν ότι μπορούν να βρουν τους 180 βουλευτές που θα ψηφίσουν τον υποψήφιο πρόεδρο της Δημοκρατίας...
της Δημοκρατίας.

Έτσι, με ένα ολιγόλεπτο διάγγελμά του προς τον Ελληνικό λαό ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ανακοίνωσε ότι κοινός υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ για την προεδρία της Δημοκρατίας θα είναι ο Σταύρος Δήμας.

Με λίγα λόγια, πρόκειται για έναν παλαιό γαλάζιο βουλευτή Κορινθίας που έμεινε στην ιστορία από το επεισόδιο με τη Μαρίκα Μητσοτάκη στη Μόσχα το 1991 καθώς ελάχιστοι μπορούν να θυμηθούν κάποιο αξιόλογο έργο κατά τη διάρκεια της πολιτικής του καριέρας. Μάλιστα, τον είχαν κάνει υπουργό επί κυβερνήσεων ΝΔ, μετά τον διόρισαν Επίτροπο και τώρα τον προτείνουν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. 


Ο Αντώνης Σαμαράς ισχυρίστηκε ότι κατέληξαν μαζί τον  Ευάγγελο Βενιζέλο στο όνομα του Δήμα ως υποψηφίου και στις τρεις διαδοχικές ψηφοφορίες στη Βουλή (17, 23 και 29 Δεκεμβρίου) εάν χρειαστούν ως την καλύτερη δυνατή υποψηφιότητα, έναν άνθρωπο που εκτιμά η κοινωνία και σέβεται η Ευρώπη. Αναφέρθηκε επίσης στην έως τώρα πορεία του τονίζοντας ιδιαιτέρως τη θητεία του στην Κομισιόν και στα εύσημα που αυτή συγκέντρωσε.
Ο ίδιος υποστήριξε ότι με την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας η χώρα θα είναι έτοιμη να μπει στη εποχή μετά το μνημόνιο. (Καλά  τι σχέση μπορεί να έχει  η εκλογή προέδρου με το μνημόνιο ;)

@  Πάντως, αν δεν έχουν βρει τους 180 βουλευτές, θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι...