Latest News

Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Στον αθλητικό δικαστή το Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

panathinaikos-olympiakos-athlitikos-dikastis-570
Ο αθλητικός δικαστής την Τρίτη (23/12) θα πάρει την απόφασή του για την ένσταση που κατέθεσε η ΚΑΕ Ολυμπιακός για το παιχνίδι του Κυπέλλου στο μπάσκετ με τον Παναθηναϊκό...
Τον τελευταίο λόγο θα έχει ο αθλητικός δικαστής στο τι μέλει γενέσθαι με το παιχνίδι του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ, για το Κύπελλο Ελλάδας. Ο Ολυμπιακός είχε καταθέσει ένσταση για να του κατοχυρωθεί το ματς υπέρ, λόγω της παράνομης εισόδου του «ισχυρού» άνδρα της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρη Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ.
Αρχικώς ο αθλητικός δικαστής είχε απορρίψει την ένσταση του Ολυμπιακού, όμως ο ΑΣΕΑΔ από την πλευρά του δέχθηκε την ένσταση των «ερυθρόλευλων» κι έτσι η υπόθεση περνάει και πάλι στα χέρια του αιθλητικού δικαστή, όπου την Τρίτη (23/12) θα πάρει την οριστική απόφαση σχετικά με την ένσταση των Πειραιωτών για τον προημιτελικό του Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.
Στην υπόθεση και ο ΠΑΟΚ
Η υπόθεση αφορά και τον ΠΑΟΚ, όπου περιμένει για να μάθει τον αντίπαλό του στον ημιτελικό του Κυπέλλου και με ανακοίνωση που εξέδωσε, εξέφρασε τους προβληματισμούς που έχει γύρω από την εκδίκαση της ένστασης που κατέθεσε η ΚΑΕ Ολυμπιακός.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Δεν έχουν περάσει παρά ελάχιστες ημέρες από την στιγμή που εκφράσαμε τον προβληματισμό μας για όσα συμβαίνουν στο χώρο του επαγγελματικού μπάσκετ και τους κινδύνους που εγκυμονούν από πρωτοφανείς αποφάσεις, οι οποίες ανοίγουν τους ασκούς του Αιόλου και οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην πλήρη απαξίωση του αθλήματος στη χώρα μας. Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε άμεσα, μετά την σημερινή πρωτοφανή εξέλιξη με την αναβολή του ημιτελικού αγώνα Κυπέλλου ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός. 
Για μία ακόμη φορά γινόμαστε μάρτυρες ενός επεισοδίου στην αέναη κόντρα των δύο συλλόγων που κυριαρχούν στο μπάσκετ τα τελευταία χρόνια, μία κόντρα η οποία εκτός από το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι που σαφώς και έχει φέρει μεγάλες επιτυχίες στο Ελληνικό μπάσκετ, έχει μπλέξει και έχει συμπαρασύρει στο διάβα της θεσμικούς παράγοντες και φορείς του αθλήματος (ΕΟΚ, ΕΣΑΚΕ, ΚΕΔ, Αθλητικούς Δικαστές, ΑΣΕΑΔ και όχι μόνο…), χορηγούς και ανώνυμες εταιρίες, ακόμη και την Πολιτεία με την ευρύτερή της έννοια…
Μήπως έχει αναρωτηθεί κανείς, από όλους αυτούς, τι σημαίνει για μία ανώνυμη εταιρία, όπως είναι η ΚΑΕ ΠΑΟΚ, η εμπλοκή της σε καταστάσεις για τις οποίες δεν φέρει καμία ευθύνη;
Υπενθυμίζουμε κατά σειρά την αναβολή του αγώνα πρωταθλήματος ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός που επρόκειτο να διεξαχθεί στις 17/11, τον αγώνα πρωταθλήματος Άρης - ΠΑΟΚ που διακόπηκε οριστικά στο γήπεδο και η τύχη του εκκρεμεί ακόμη και τον αγώνα Κυπέλλου ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός που είχε προγραμματιστεί για την προσεχή Δευτέρα (22/12) και αναβλήθηκε για λόγους που δεν κατανοεί κανείς.
Σκέφθηκε κανείς ποιο είναι το πραγματικό κόστος από την αναβολή όλων αυτών των αγώνων για την ΚΑΕ ΠΑΟΚ και ποιες επιπτώσεις μπορεί να έχει στη λειτουργία της ομάδας και τις υποχρεώσεις της απέναντι στο Δημόσιο, τους αθλητές και τους εργαζόμενους;
Σήμερα λοιπόν που όλος ο κόσμος γελάει με αυτή την κατάσταση, εμείς συνεχίζουμε να προβληματιζόμαστε έντονα για τον τρόπο με τον οποίο θα ολοκληρωθεί αυτή η σεζόν σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, τι συνεπάγεται για όλες τις ομάδες η ολοκληρωτική καταστρατήγηση του προγραμματισμού τους και οι νέες υποχρεώσεις που αναπόφευκτα θα προκύψουν για όλους και ειδικά τους ασθενέστερους από την επιμήκυνση της σεζόν.
Ο λαμπερός άλλοτε κόσμος του μπάσκετ έχει μετατραπεί σε θέατρο σκιών. Ελπίζουμε μετά τα τελευταία γεγονότα να μην επέλθει το απόλυτο σκοτάδι.
Υ.Γ: Το μόνο που μας προκάλεσε αισιοδοξία σήμερα, ήταν το γεγονός ότι, ακόμη και μετά την αναβολή του αγώνα ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός, οι φίλαθλοί μας συνεχίζουν να προμηθεύονται τα εισιτήριά τους. Ενημερώνουμε λοιπόν τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ, που και αυτοί δεν έχουν καμία απολύτως ευθύνη για όλα όσα συμβαίνουν, πως όσοι έχουν ήδη προμηθευτεί εισιτήρια για τον αγώνα Κυπέλλου, θα πρέπει να τα κρατήσουν και να τα χρησιμοποιήσουν για την ημέρα διεξαγωγής του ημιτελικού, όταν και όποτε αυτός οριστεί»