Latest News

Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Το τηλεφώνημα του Μητσοτάκη στον Μανώλη Γλέζο

Αποθέωση Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στον Μανώλη Γλέζο: «Έσωσες την τιμή του πολιτικού κόσμου»
Μια απρόσμενη τηλεφωνική συνομιλία είχε το πρωί της Δευτέρας ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος καθώς δέχθηκε κλήση από τον πρώην πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Μητσοτάκη...
.
Βαδίζοντας και οι δύο προς το κλειστό κλαμπ των αιωνόβιων, γνωστοί από παλιά, πάντα πολιτικοί αντίπαλοι, οι κύριοι Μητσοτάκης και Γλέζος έχουν πολλά που τους χωρίζουν, αλλά και πολλές κοινές εμπειρίες και παραστάσεις.
Ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τηλεφώνησε στο «ιερό τέρας» της ελληνικής αριστεράς προκειμένου να τον συγχαρεί για τις τελευταίες δημόσιες τοποθετήσεις του σε ότι αφορά τις ατυχέστατες -κατά τον επιεικέστερο χαρακτηρισμό- δηλώσεις των βουλευτών Οδυσσέα Βουδούρη και Θεόδωρου Παραστατίδη για όσους ανεξάρτητους ψηφίζουν ως πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Σταύρο Δήμα.
Ο κ. Γλέζος αρχικά είχε ζητήσει από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να μην συμπεριλάβει στα ψηφοδέλτιά του τους κυρίους Βουδούρης και Παραστατίδη. Και την επόμενη ημέρα επανήλθε ακόμη πιο εμφατικά σημειώνοντας ότι δεν χωράνε στον ΣΥΡΙΖΑ όσοι έχουν μετατρέψει το βουλευτιλίκι σε επάγγελμα.
Για τους λόγους αυτούς, ο κ. Μητσοτάκης είπε στον κ. Γλέζο ότι με αυτή τη δήλωση «σώζει την τιμή του πολιτικού κόσμου». Και συνέχισε: «Ελπίζω ο Τσίπρας ως νέος άνθρωπος με δικαιολογημένες φιλοδοξίες δεν θα επιλέξει να ταυτιστεί με τον βούρκο».