Latest News

Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Το παρασκήνιο του διαζυγίου Μελά-Καμμένου (ΒΙΝΤΕΟ+ΕΙΚΟΝΕΣ+ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ)

Το παρασκήνιο της ανεξαρτητοποίησης ΜελάΗ απόφασή του Παναγιώτη Μελά να παραιτηθεί από την κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και να ανεξαρτητοποιηθεί δεν έπεσε σαν βόμβα στην πολιτική σκηνή, αλλά ούτε και...
στον Πειραιά. 



Όλοι λίγο - πολύ περίμεναν από μέρα σε μέρα την ανεξαρτητοποίηση Μελά από τους ΑΝ.ΕΛ. Ειδικά μετά τις εξελίξεις των προηγούμενων ημερών με τις καταγγελίες για απόπειρα δωροδοκίας βουλευτών.


Ο Π. Μελάς διαφωνούσε ανοιχτά τον τελευταίο καιρό με τον Πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο, για το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Μάλιστα είχε διαφοροποιηθεί από την κεντρική επιλογή του προέδρου των ΑΝΕΛ να καταψηφιστεί ο κυβερνητικός υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας προκειμένου να προκληθούν εκλογές και είχε δηλώσει ότι κατά την άποψή του πρέπει να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας.Επιπλέον, το όνομα του κ. Μελά είχε εμπλακεί στις καταγγελίες της βουλευτού των ΑΝΕΛ Χρυσούλας Ξουλίδου, στην υπόθεση με την υποτιθέμενη προσπάθεια εξαγοράς βουλευτών.
Σήμερα επιβεβαιώθηκε απλά το χρονικό του προαναγγελθέντος διαζυγίου. Η επιστολή παραίτησης έφυγε από το γραφείο του κ. Μελά προς εκείνο του προέδρου της Βουλής, Βαγγέλη Μεϊμαράκη. 


Ανεξαρτητοποιήθηκε ο βουλευτής Α' Πειραιά και νήσων Παναγιώτης Μελάς«Δεν μπορώ να μείνω κάπου όπου κινούνται με αισχρά ψέματα και κακοήθειες»
«Δεν μπορώ να μείνω κάπου όπου κινούνται με αισχρά ψέματα και κακοήθειες» δήλωσε στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 ο ανεξάρτητος πια βουλευτής, Παναγιώτης Μελάς.

«Γι’ αυτό ανεξαρτητοποιήθηκα και δεν ανήκω πια στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Δεν μπορώ τα αισχρά τους ψέματα»

Αναφορικά με την έδρα του στη βουλή ο κ. Μελάς σημείωσε: «Την έδρα αυτή δεν την έχω πάρει ως βουλευτής επικρατείας αλλά με δικό μου αγώνα. Κι ο Κομμένος όταν παραιτήθηκε δεν παρέδωσε την έδρα του».

Σχετικά με την στάση του από εδώ και πέρα ο κ. Μελάς τόνισε ότι «τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει. Ούτε στην γενική στάση μου και στα όσα χρόνια τώρα υποστηρίζω, ούτε και στο θέμα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας».

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Παναγιώτης ΜελάςΟ Π. Μελάς εκλέχτηκε πρώτη φορά βουλευτής Πειραιά από το 1994 με τη Νέα Δημοκρατία. Τον Φεβρουάριο του 2012 είχε διαγραφεί μαζί με άλλους 20 βουλευτές της ΝΔ για την καταψήφισαν το Μνημόνιο 2. Λίγες μέρες αργότερα προσχωρεί στο κόμμα του Πάνου Καμμένου με το οποίο εκλέγεται πρώτος με 7.921 ψήφους. Μετά την αποχώρηση του Κώστα Μαρκόπουλου από τους ΑΝΕΛ τον Δεκέμβρη του 2012 ο κ. Μελάς εκλέγεται Γραμματέας της Κ.Ο θέση στην οποία μένει μέχρι τις 13 Νοεμβρίου 2013 καθώς αντικαθίσταται αιφνιδίως από τον Κώστα Γιοβάνοπουλο μετά από κοινή απόφαση της Κ.Ο. 

Πλέον, η Κ.Ο των ΑΝΕΛ μετρά 12 βουλευτές από τους 20 που εκλέχτηκαν τον Ιούνιο του 2012. Από τους ΑΝΕΛ το προηγούμενο διάστημα αποχώρησαν ο Κώστας Μαρκόπουλος, ο Γιάννης Κουράκος, ο Γιώργος Νταβρής, η Μίκα Ιατρίδη, η Ραχήλ Μακρή, η Χρυσούλα Γιαταγάνα και ο Βασίλης Καπερνάρος.