Latest News

Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Στο "σκαμνί" ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θέμης Μπαλασόπουλος για επεισόδια κατά δημάρχου

Σε δίκη παραπέμπεται ο Προέδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., Θέμης Μπαλασόπουλος, την ερχόμενη...
Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου 2014, στο 1ο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών (Δικαστήρια πρώην Σχολής Ευελπίδων, Κτίριο 2 - Αίθουσα 4), με την κατηγορία του «ηθικού αυτουργού» και «υπαίτιου» των επεισοδίων της 13ης Οκτωβρίου 2011, σε βάρος του Δημάρχου Νεάπολης - Συκεών, Σίμου Δανιηλίδη.
Οι εργαζόμενοι, την ημέρα εκείνη, παρέστησαν στη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ, μέλος του Δ.Σ. της οποίας ήταν ο κ. Δανιηλίδης, την περίοδο εκείνη, για να εκφράσουν την αντίθεση και τη δυσαρέσκειά τους στο νέο μισθολόγιο, καθώς επίσης και στην εφαρμογή του μέτρου της "διαθεσιμότητας".
Προκλήθηκε ένταση και σύμφωνα με τη μήνυση που κατέθεσε ο κ. Δανιηλίδης, οκτώ εργαζόμενοι του επιτέθηκαν.
Για «μία ακόμη επιχείρηση ποινικοποίησης των αγώνων των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και τρομοκράτησής τους από την συγκυβέρνηση και το σύστημα που την στηρίζει αποτελεί η ποινική δίωξη του Προέδρου της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., Θέμη Μπαλασόπουλου» κάνει λόγο η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στη σχετική ανακοίνωσή της, για να προσθέσει:
«Είναι προφανώς ότι στόχος δεν είναι ο Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., αλλά οι αγώνες των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. 
Η συγκυβέρνηση αναζητεί ευκαιρίες για να τρομοκρατεί και ποινικοποιεί τους αγώνες των εργαζομένων τη στιγμή που ετοιμάζει νέα λαίλαπα μέτρων με μειώσεις μισθών, απολύσεις και άνοιγμα του ασφαλιστικού με άκρως επώδυνο τρόπο. 
Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δηλώνουν πως δεν εκβιάζονται και δεν τρομοκρατούνται. Θα συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι να ανατραπεί τη πολιτική των μνημονίων που εφαρμόζει η συγκυβέρνηση κατ’ εντολή της τρόικας, τσακίζοντας την Ελληνική κοινωνία».