Latest News

Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Τα ζευγάρια των «16» του Champions League

16-champions-league-570
Αυτά είναι τα ζυγάριαπου έβγαλε η κληρωτίδα για την φάση των «16» του Champions League... 


Παρί Σ.Ζ - Τσέλσι
Η Παρί Σεντ Ζερμέν έχει την ευκαιρία να πάρει τη ρεβάνς από την Τσέλσι για τον περσινό αποκλεισμό των «πρωτευουσιάνων» στα προημιτελικά του Champions League, με τους «μπλε» να προκρίνονται στα ημιτελικά χάρη στο γκολ του Ντεμπά Μπα στο «Στάμφορντ Μπριτζ».
Μάντσεστερ Σίτι – Μπαρτσελόνα
Το δεύτερο μεγάλο ντέρμπι της φάσης των «16». 
Η Μάντσεστερ Σίτι πήρε το εισιτήριο της πρόκρισης την τελευταία αγωνιστική με νίκη κόντρα στην Ρόμα στο Ολίμπικο, ενώ η Μπαρτσελόνα στην τελευταία αγωνιστική κατέκτησαν την πρώτη θέση στον όμιλο, νικώντας την Παρί στην Βαρκελώνη. Οι δύο ομάδες είχαν βρεθεί και πέρυσι αντιμέτωπες στην φάση των «16» με τους Καταλανούς να προκρίνονται και τον Πελεγκρίνι να τιμωρείται από την UEFA, για σχόλια που έκανε για την διαιτησία.
Γιουβέντους - Μπορούσια Ντόρτμουντ
Μνήμες από το παρελθόν «ξυπνάει» αυτό το ζευγάρι. Το 1993 η Γιουβέντους αντιμετώπισε τους Βεστφαλούς στον τελικό του Κυπέλλου UEFA με την Κυρία να το σηκώνει και τέσσερα χρόνια αργότερα συναντήθηκαν στον τελικό τουChampions League, στην πρώτη κατάκτηση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Μπορούσια.
Ρεάλ Μαδρίτης – Σάλκε
Η κάτοχος του Champions League, Ρεάλ Μαδρίτης, θα κάνει τα πάντα για να διατηρήσει τα κεκτημένα και τη φετινή σεζόν και στα παιχνίδια με την Σάλκε για την φάση των 16 έχει τον πρώτο λόγο.
Σαχτάρ Ντόνετσκ – Μπάγερν Μονάχου
Ξεκάθαρο φαβορί είναι η Μπάγερν Μονάχου στα παιχνίδια με την Σαχτάρ και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου οι «Βαυαροί» θα χάσουν το εισιτήριο για τους «8».
Βασιλεία – Πόρτο
Το ντέρμπι των «μικρών». Η Βασιλεία κατάφερε να αποκλείσει την Λίβερπουλ με την ισοπαλία στο «Άνφιλντ», ενώ η Πόρτο έκανε καλή πορεία στον 8° όμιλο τουChampions League.
Άρσεναλ – Μονακο
Ο Αρσέν Βενγκέρ επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος, στη Μονακό όπου ήταν για 7 χρόνια με τους «gunners» να θέλουν να σπάσουν την παράδοση που τους θέλουν να αποκλείονται από τους «16«. Έχουν την ευκαιρία να το κάνουν κόντρα στους Μονεγάσκους.
Μπάγερ Λεβερκούζεν – Ατλέτικο Μαδρίτης
Πέρυσι η Ατλέτικο έφτασε μέχρι την πηγή, αλλά νερό δεν ήπιε. Η ομάδα του Σιμεόνε δεν είναι η ίδια με πέρυσι, όμως με την Μπάγερ έχει την ευκαιρία να της δείξει την δύναμη της.