Latest News

Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Eπίθεση σε πασίγνωστο δικηγόρο στα Εξάρχεια - «Ζει με τα χρήματα των αναρχικών φυλακισμένων»

Eπίθεση σε πασίγνωστο δικηγόρο στα Εξάρχεια επειδή «ζει σαν Κολωνακιώτης μπον βιβέρ, με τα χρήματα των αναρχικών φυλακισμένων»Την ώρα που δειπνούσε σε ταβέρνα στα Εξάρχεια, ο γνωστός δικηγόρος Γιάννης Ραχιώτης δέχθηκε επίθεση από....
ομάδα αντιεξουσιαστών. 
Το αξιοπερίεργο είναι ότι το περιστατικό συνέβη αρχές Οκτωβρίου, αλλά τώρα έγινε ευρέως γνωστό, μέσω ανακοίνωσης ανάληψης ευθύνης στο indymedia με ένα αιχμηρό κείμενο που κατηγορεί τον δικηγόρο ότι έχει κατασκευάσει φιλοαναρχικό προφίλ λόγω της υπεράσπισης διωκόμενων αναρχικών από τους οποίους εξασφαλίζει υψηλές αμοιβές.


Το κείμενο ανάληψης ευθύνης αναρτήθηκε χθες στο Indymedia. H υπογραφή είναι «αναρχικοί, εξεγερσιακοί, μηδενιστές», ενώ ο κ. Ραχιώτης κατηγορείται πως «έχει κατασκευάσει φιλοαναρχικό προφίλ λόγω της ενασχόλησής του με υποθέσεις διωκόμενων αναρχικών (...) δραστηριότητα που του έχει αποφέρει αρκετές δεκάδες χιλιάδες ευρώ». Και συνεχίζει το κείμενο: «Ζει σαν Κολωνακιώτης μπον βιβέρ, με τα χρήματα των αναρχικών φυλακισμένων και των συγγενών τους». Σημειώνουμε ότι ο κ. Ραχιώτης έχει συμμετάσχει σε πολύκροτες δίκες, μεταξύ των οποίων και αυτή της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη».

Ο Γιάννης Σουλιώτης, που κάνει εκτενή αναφορά στο θέμα σήμερα στην «Καθημερινή», αναφέρει επίσης πως, κατά μία εκδοχή, η επίθεση που δέχεται ο γνωστός δικηγόρος συνδέεται με τις συλλήψεις νεαρών στη διάρκεια ερευνών της Αντιτρομοκρατικής σε διαμερίσματα σε Κολωνάκι, Εξάρχεια, Βύρωνα και Θεσσαλονίκη. Ο κ. Ραχιώτης φέρεται αρχικά να είχε αναλάβει τη νομική υπεράσπιση ενός από τους συλληφθέντες, ωστόσο στην πορεία της διαδικασίας αποχώρησε. Από τους συνολικά έξι κατηγορουμένους, δύο κρίθηκαν προφυλακιστέοι.
=