Latest News

Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Εισαγγελική παρέμβαση για τις καταλήψεις...


Εγκύκλιο για τις καταλήψεις στα σχολεία απέστειλε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, προς όλες τις Εισαγγελίες Πρωτοδικών και Εφετών... της χώρας, προκειμένου να εξασφαλιστεί η κανονική λειτουργία των σχολείων.


 
Ουσιαστικά, η κ. Κουτζαμάνη παραπέμπει τους Εισαγγελείς στην εγκύκλιο του 2009 του πρώην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε. 
 
Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητεί από τους συναδέλφους της να εφαρμόσουν πιστά τις οδηγίες που περιέχονται στην εγκύκλιο του κ. Τέντε, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η κανονική λειτουργία των σχολείων και να αποτραπεί η απώλεια ωρών για τους μαθητές.
 
Να σημειωθεί ότι ο Τέντες στην εγκύκλιο του ανέφερε ότι σε εξαιρετικές περιπτώσεις που πραγματοποιούνται καταστροφές κ.λπ. στα σχολεία, πρέπει να παραπέμπονται στο αυτόφωρο οι εξωσχολικοί ενήλικες δράστες, ενώ σε περιπτώσεις «εξεζητημένης εγκληματικής» συμπεριφοράς από ανήλικους μαθητές να ερευνάται εάν υπάρχει παραμέληση εποπτείας από τους γονείς τους, έτσι ώστε να ασκηθεί σε βάρος τους ποινική δίωξη.