Latest News

Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

Ποτέ την Κυριακή! Aνοικτά τα καταστήματα

Ποτέ την Κυριακή! Ανοικτά τα καταστήματα Κυριακή 2 Νοεμβρίου
Ανοιχτά από τις 11 το πρωί ώς τις 8 το βράδυ μπορούν να είναι σήμερα Κυριακή 2 Νοεμβρίου τα καταστήματα, λόγω των ενδιάμεσων εκπτώσεων που θα διαρκέσουν ώς τις...
10 Νοεμβρίου. Πάντως, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) έχει κηρύξει 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στις 10:30 στο Mall.

«Η συντριπτική πλειοψηφία των καταστημάτων που «δοκίμασαν τις Κυριακές δεν κατάφερε να καλύψει ούτε τα βασικά έξοδα λειτουργίας. Ο κόσμος βγήκε για βόλτα και όχι ψώνια» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΟΙΥΕ, σημειώνοντας:
Με το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, τα λουκέτα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (που
απασχολούν το 80% των εμποροϋπαλλήλων) θα πολλαπλασιαστούν, η ανεργία θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο και οι ήδη εργαζόμενοι θα γίνουν ακόμα πιο λάστιχο και με μισθούς εξαθλίωσης, απλά και μόνο για να στηριχθεί η κερδοφορία των μεγάλων εμπορικών ομίλων σε συνθήκες κρίσης και βαθιάς ύφεσης. Οι εργαζόμενοι θα αποστερηθούν οριστικά και των στοιχειωδών δικαιωμάτων στην ξεκούραση, στην υγεία, στον ελεύθερο χρόνο, στην οικογένεια, στην ποιότητα ζωής, στη συμμετοχή στην κοινωνική δράση».

Τονίζεται, επίσης, ότι «χιλιάδες εργαζόμενοι που εξαναγκάστηκαν να εργαστούν τις Κυριακές, ούτε ρεπό πήραν, ούτε πληρώθηκαν».

Συγκέντρωση έξω από το "The Mall Athens"

Κατά του ΣΕΒ, του ΣΕΤΕ και του ΣΕΛΠΕ στρέφεται η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ), που, εκτός από την απεργιακή κινητοποίηση, διοργανώνει και συγκέντρωση έξω από το εμπορικό κέντρο «Τhe Mall Athens», αύριο Κυριακή, στις 10:30 π.μ..
Σύμφωνα με την ΟΙΥΕ, «δεν υπάρχει άλλη πολιτισμένη χώρα, όπου παντελώς άσχετοι με έναν κλάδο εργοδότες, γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τις αρμόδιες αντιπροσωπευτικές οργανώσεις, και να παρεμβαίνουν υπέρ της κυβέρνησης με τέτοιο απροσχημάτιστο τρόπο στα δικαστήρια, ώστε να διασφαλίσουν τη γενίκευση της Κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων».