Latest News

Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Μαίνεται ο πόλεμος στο ελληνικό ποδόσφαιρο - Καταγγελίες βόμβες από Μαρινάκη, ανταποδίδει τα πυρά ο Μελισσανίδης

Ραγδαίες εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο - Ανοιχτός πόλεμος Μαρινάκη - Μελισσανίδη με βαριές κατηγορίες - Στον αέρα όλα τα πρωταθλήματαΠόλεμος παραγόντων του ελληνικού ποδοσφαίρου μαίνεται μετά την επίθεση σε διαιτητή, με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη να προχωρά σε καταγγελίες βόμβες και τον ιδιοκτήτη της ΑΕΚ Δημήτρη Μελισσανίδη ν'ανταποδίδει...

τα πυρά.
  
Θέση στο ΔΣ της Σούπερ Λίγκας πήρε ο Βαγγέλης Μαρινάκης με αφορμή τη δολοφονική επίθεση στον Χριστόφορο Ζωγράφο, δίνοντας στοιχεία στο φως της δημοσιότητας που είναι πιθανό να κλονίσουν το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Βόμβες του Βαγγέλη Μαρινάκη για το ελληνικό ποδόσφαιρο!Η τοποθέτηση του Βαγγέλη Μαρινάκη στα γραφεία της Σούπερ Λίγκας:
«Ο λόγος που ήρθα σήμερα στο συμβούλιο, είναι αυτό το τραγικό γεγονός που έγινε σήμερα το πρωί, δε γνωρίζω ακριβώς την ώρα, με ένα μέλος της ΚΕΔ. 'Ηρθα σήμερα εδώ να μιλήσω με ονόματα και θα πω τι ακριβώς έχω μάθει εγώ και οι συνεργάτες μου από αυτό το συμβάν. Και από εκεί και πέρα μιας και μιλάμε για ανθρώπινες ζωές, δε μιλάμε πλέον για μια εξύβριση, δεν είναι πικρόχολα σχόλια στο ραδιόφωνο ή στην τηλεόραση ή δεν είναι κάτι που το κάνεις πάνω στα νεύρα σου. Μιλάμε για δολοφονική επίθεση και ο άνθρωπος αυτός είναι πολύ τυχερός που ζει.
Από ότι έμαθα θα εγχειριστεί και θα παραμείνει στο νοσοκομείο αφού είναι δύσκολη η κατάσταση του. Αλλά καλό είναι αν θέλουμε να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα και επειδή η κατάσταση έχει ξεφύγει και δεν είναι θέμα συζήτησης πλέον, να αναλάβει η ελληνική αστυνομία και η ελληνική δικαιοσύνη. Θα σας πω λοιπόν τι ακριβώς έχει συμβεί.
Ο κύριος Ζωγράφος είναι μέλος της ΚΕΔ. Τον τελευταίο καιρό είχε δεχτεί πολλές επιθέσεις από ΜΜΕ και πιο συγκεκριμένα από ότι κοίταξα το πρωί για τους ορισμούς στη football league. Είδαμε χθες με μεγάλη έκπληξη να αναβάλεται ένα παιχνιδι το Παναχαϊκή-ΑΕΚ και κάποια άλλα παιχνίδια απλά για να δικαιολογηθεί η αναβολή που σας είπα, μόνο και μόνο γιατί δυο παίκτες της ΑΕΚ παίζουν στην Εθνική ομάδα. Αυτός είναι ο πραγματικός  λόγος για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας και δε δίστασαν να αναβάλλουν μια αγωνιστική με πρόσχημα το Πολυτεχνείο.
Ο κύριος Μελισσανίδης που ηγείται της ΑΕΚ, χωρίς να φαίνεται στα χαρτιά, αλλά όλοι μας ξέρουμε ότι κάνει κουμάντο, δεν το κρύβει κιόλας, πήρε τηλέφωνο τον πρόεδρο της ΕΠΟ και του ζήτησε να διαιτητεύσουν τέσσερις συγκεκριμένοι διαιτητές το παιχνίδι Παναχαϊκή-ΑΕΚ. Οι οποίοι είναι ο κύριος Καρυοφίλλης, ο κύριος Τσίλος, ο κύριος Τίκας και ο κύριος Σοσώνης. Τώρα που μπορεί να βρει το θράσος ένας παράγοντας να ζητήσει ορισμούς, αυτό είναι δουλειά της δικαιοσύνης να το βρεί.
Μετά, τηλεφώνησε στον κύριο Ζωγράφο, κανονικά, από το τηλέφωνο του γραφείου του, τον απείλησε ότι θα τον κάνει και θα τον δείξει. Τον πήρε και άλλες 15 φορές τηλέφωνο από συγκεκριμένο νούμερο το οποίο ανήκει στην εταιρεία του. Τελικά ο ορισμός ήταν διαφορετικός. Αφού ξαναπήρε τον πρόεδρο της ΕΠΟ και τον απείλησε, του είπε ότι «κατά 95% εγώ το παιχνίδι θα το αναβάλλω». Μετά από λίγο είδαμε ότι το παιχνίδι αναβλήθηκε! Με την συνεργασία αστυνομίας και του κυρίου Ανδριανού.
Όλα αυτά είναι άκρως απαράδεκτα και δεν θα αργήσουν να μας απασχολούν σε λίγους μήνες και στην Σούπερ Λιγκ. Για αυτό έχουμε υποχρέωση να τα καταγγέλουμε. Επίσης εφέτος, σε δυο παιχνίδια της Football League στο Αχαρναϊκός-ΑΕΚ και στο ΑΕΚ-Απόλλων έχουν μπει φίλαθλοι μέσα στο γήπεδο, μέσα στον αγωνιστικό χώρο και πιέζουν διαιτητές και αντιπάλους παίκτες, μόνο και μόνο για να νικήσει η ΑΕΚ. Είδαμε και τις ποινές που ακολούθησαν οι οποίες είναι γελοίες.
Πέρσι η ΑΕΚ ήταν στην Γ' Εθνική. Τότε για ένα μεγάλο διάστημα όριζε τους διαιτητές ο κύριος Τσαχειλίδης. Ξανά, ο κύριος Μελισσανίδης, τον πήρε, τον απείλησε και την επόμενη μέρα ο κύριος Τσαχειλίδης έφαγε ξύλο. Μετά από λίγο καιρό αποχώρησε. Το ίδιο έγινε με τον κύριο Κουρίδη, ενώ απειλές είχαμε από τον κύριο Μελισσανίδη και στον πρόεδρο της ΕΠΣ Τρικάλων για ένα διαιτητή του. Για όλα αυτά υπάρχουν καταγγελίες σε αρμόδια όργανα και σε αστυνομικές αρχές.
Θεωρώ ότι πρέπει να βάλουμε μια τελεία. Όχι μια άνω τελεία αλλά μια τελεία. Μέχρι να ξεκαθαρίσει ποιοι είναι οι πραγματικά βρώμικοι στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Το γεγονός ότι δεν έχουμε θρηνήσει ανθρώπινες ζωές οφείλεται στον παράγοντα τύχη. Μιλάω ανθρώπινα και όχι οπαδικά ή σαν πρόεδρος. Πάνω από όλα είμαστε άνθρωποι. Και δε μιλάω για μένα που είμαι προστατευμένος.
Αλλά οι άνθρωποι που ζούν στο ποδόσφαιρο και ζούν ανάμεσα μας μπορεί να είναι οι επόμενοι που θα τους σπάσουν το κεφάλι. Και δεν αρκεί απλά να καταγγείλουμε αόριστα. Πρέπει να πράξουμε. Και να μιλάμε συγκεκριμένα. Αυτά που κατήγγειλα είναι πολύ σοβαρά. Δεν χωράνε αμφισβήτηση. Η αστυνομία και η δικαιοσύνη πρέπει να ψάξουν σε βάθος. Πρέπει όλοι μαζί να σταματήσουμε αυτήν την βρωμιά».


Δημήτρης Μελισσανίδης
ΑΕΚ: Ο Δημήτρης Μελισσανίδης απαντά στις καταγγελίεςΜετά τα όσα κατήγγειλε σήμερα ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο Δημήτρης Μελισσανίδης ανταπέδωσε τα πυρά με επίσημη δήλωση στο σάιτ της ΠΑΕ ΑΕΚ.
Αναλυτικά η δήλωση του:
«Με τεράστιο ενδιαφέρον παρακολουθώ τις τελευταίες ώρες την συγκινητική προσπάθεια του κ. Μαρινάκη να βάλει τέλος στην βρωμιά του Ελληνικού ποδοσφαίρου!!!!
Αυτοί που έχουν κληθεί εδώ και πολύ καιρό να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη και στους εισαγγελείς στο πλαίσιο της έρευνας για την ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης στο ποδόσφαιρο, αυτοί που κατηγορούνται για εκβιασμούς, δωροδοκίες, ξυλοδαρμούς και ανατινάξεις, που έχουν καταστρατηγήσει κάθε αξία υγιούς ανταγωνισμού απαξιώνοντας το ποδόσφαιρο στη χώρα μας, έχουν το θράσος να μιλούν για ηθική, αξίες και πρόοδο.

Την ίδια στιγμή που ο φίλαθλος κόσμος στην Ελλάδα ξέρει ότι δεν έχουμε έντιμο ποδόσφαιρο. Έχουμε ανέντιμο σύστημα. Εγκληματική οργάνωση. Πρωτάθλημα μαϊμού. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης με θράσος μας κάνει μαθήματα ηθικής και χτίζει την άμυνά του.
Τα σενάρια επιστημονικής φαντασίας που ανακάλυψε σήμερα με αφορμή το θλιβερό και καταδικαστέο γεγονός του ξυλοδαρμού του Χριστόφορου Ζωγράφου, δείχνουν άνθρωπο σε κατάσταση πανικού. Αντιλαμβάνομαι την αγωνία του εν όψει του αναμενόμενου «πορίσματος» του Αθλητικού Εισαγγελέα. Αντιλαμβάνομαι επίσης την ανάγκη του να στρέψει την προσοχή του κοινού σε τρίτους. Με την μόνη διαφορά ότι ο ένοχος δεν μπορεί να δημιουργεί ενόχους.
Μάλλον ψάχνει για πρόθυμους ηλίθιους ο υπό διπλή εισαγγελική δίωξη για εγκληματική οργάνωση στο ποδόσφαιρο.
Να δικαστεί η εγκληματική οργάνωση,
να απελευθερωθεί το ποδόσφαιρο,
να πάψει να είναι τσιφλίκι του ενός. Ας το χωνέψουν επιτέλους ότι το ποδόσφαιρο ανήκει σε όλους.
Για μια ακόμη φορά καταδικάζω απερίφραστα την επίθεση στον κ. Ζωγράφο.
Την απάντηση στον συκοφάντη θα δώσουν τα Αρμόδια Ελληνικά Δικαστήρια.»
ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

ΠΑΕ Παναθηναϊκός: «Εγκαλούμε την Κυβέρνηση για την εγκληματική ανοχή»Η διοίκηση του Παναθηναϊκού μετά την επίθεση που δέχθηκε ο Χριστόφορος Ζωγράφος, πήρε θέση με επίσημη τοποθέτηση του. 
Η ΠΑΕ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία «επιτέθηκε» στην κυβέρνηση για την ανοχή που δείχνει, άφησε αιχμές για πρόσωπα που «καπηλεύονται το εν λόγω συμβάν» και καλεί την Δικαιοσύνη να εξυγνιάσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Η ανακοίνωση του Παναθηναϊκού:
«Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ και ο Πρόεδρός της έχουν πρωτοστατήσει στον αγώνα για την εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Καταδικάζουμε απερίφραστα το χθεσινό θλιβερό γεγονός, το οποίο δεν μπορούν να καπηλεύονται πρόσωπα ελεγχόμενα από τη Δικαιοσύνη.
Εγκαλούμε την Κυβέρνηση για την εγκληματική ανοχή που έδειξε τόσα χρόνια στην εξελισσόμενη σήψη του ποδοσφαίρου. Ανοχή, όπως έχουμε ήδη δηλώσει, σημαίνει πλέον συνενοχή.
Καλούμε δε τη Δικαιοσύνη να επιταχύνει το έργο της και να αποτρέψει την επικείμενη παραγραφή αδικημάτων».