Latest News

Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Χαμός στην Εθνική μετά την ήττα-ντροπή από τα Νησιά Φερόε! - Ποιος θα είναι ο διάδοχος του Ρανιέρι

Ραγδαίες οι εξελίξεις στην Εθνική μετά τη ντροπιαστική ήττα από τα Νησιά Φερόε! - Φαβορί ο 75χρονος Τζιοβάνι Τραπατόνι ως διάδοχος του Ρανιέρι
Δεδομένη πρέπει να θεωρείται η αποπομπή του Κλαούντιο Ρανιέρι από τον πάγκο της Εθνικής μετά τη ντροπιαστική ήττα με...

1-0 που γνώρισε εντός έδρας από τα Νησιά Φερόε, "βουλιάζοντας" στην τελευταία θέση του ομίλου της στα προκριματικά του Euro 2016.  


Αν και ο Ρανιέρι ανέλαβε την ευθύνη για την τραγική εμφάνιση των παικτών του, το βράδυ της Παρασκευής, δεν έκανε καμία αναφορά σε ενδεχόμενο παραίτησής του από την τεχνική ηγεσία του ομοσπονδιακού συγκροτήματος.

Έτσι, στην ΕΠΟ είναι αποφασισμένοι να δρομολογήσουν τις εξελίξεις για την απομάκρυνσή του, παρά το "αγκάθι" της αποζημίωσης. Ο Ρανιέρι έχει υπογράψει διετές συμβόλαιο, με ετήσιες απολαβές 800.00 ευρώ, αλλά ο Γιώργος Σαρρής εμφανίστηκε απόφασισμένος για την απόλυσει του προπονητή, αναλαμβάνοντας μάλιστα την ευθύνη για τη λανθασμένη επιλογή του.

"Μετά το σημερινό καταστροφικό για την Εθνική Ομάδα αποτέλεσμα, αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη για την ατυχέστατη επιλογή του προπονητή, που είχε σαν συνέπεια να εμφανιστεί ενώπιον των Ελλήνων φιλάθλων αυτή η κάκιστη εικόνα της Εθνικής Ομάδας. Σε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο που θα συγκαλέσω θα αναλάβω την ευθύνη και ενώπιον των μελών του και θα δρομολογήσω όλες τις απαραίτητες αλλαγές που χρειάζονται για να μην ξαναζήσει η Εθνική Ομάδα μια τόσο ντροπιαστική βραδιά", ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΠΟ


Φέρνουν Τραπατόνι (;)

Μόλις λίγες ώρες, μετά την... τραγωδία στο Γ. Καραϊσκάκης, τα σενάρια για τον διάδοχο του Κλαούντιο Ρανιέρι είχαν κάνει ήδη την εμφάνισή τους στα διεθνή ΜΜΕ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού kicker, ο Τζιοβάνι Τραπατόνι είναι το φαβορί για τον πάγκο της Εθνικής. Ο 75χρονος τεχνικός, με πλούσια καριέρα σαν προπονητής (από τη Μίλαν μέχρι τη Β. Ιρλανδία), είναι ο άνθρωπος που η ΕΠΟ είχε επαφές πριν το ματς με τα Νησιά Φερόε θέλοντας να μάθει τις προθέσεις του.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το γερμανικό περιοδικό, ο Τζιοβάνι Τραπατόνι δέχθηκε κρούση από την ελληνική ομοσπονδία πριν από αρκετές μέρες και έχει πει το "ναι" στην πρόταση που του έγινε εφόσον προχωρήσει το διαζύγιο με τον Ρανιέρι.

Ο Ιταλός τεχνικός έχει περάσει, μεταξύ πολλών άλλων, από τη Μίλαν, τη Γιουβέντους, τη Μπάγερν Μονάχου και την Εθνικής Ιταλίας, μέχρι τον πάγκο της Εθνικής Βατικανού!

Σαν προπονητής έχει κατακτήσει πρωτάθλημα με την Γιουβέντους, την Ιντερ, την Μπάγερν Μονάχου, τη Μπενφίκα και τη Σάλτσμπουργκ, ενώ έχει κατακτήσει και ευρωπαϊκούς τίτλους, όπως το Κύπελλο Κυπελλούχων, το Κύπελλο UEFA και το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ.