Latest News

Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Απίστευτες καταγγελίες από Δημήτρη Μελισσανίδη- Τι είπε για Μαρινάκη, Ολυμπιακό, στημένα παιχνίδια

dimitris-melisanidis-570Ο Δημήτρης Μελισσανίδης παραχώρησε συνέντευξη Τύπου, μέσω της οποίας έδωσε τις δικές του απαντήσεις στον Βαγγέλη Μαρινάκη που τον κατηγόρησε ευθέως, μετά την επίθεση στον...
Χριστόφορο Ζωγράφο.

Αναλυτικά τα όσα είπε:
«Ζήτησα αυτή τη συνέντευξη για να πω πως δεν θα κάνω συμψηφισμούς. Τον Μελισσανίδη για την κατάντια που έχει βρεθεί το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν θα τον κατηγορήσει κανείς. Ξεκίνησαν πόλεμο; Θα τον έχουν. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να ξεπεραστεί η κατάντια στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Εγώ δεν ήμουν στις κασέτες που άκουσε όλη η Ελλάδα. Αυτοί που κατέστρεψαν το ποδόσφαιρο ας κοιτάξουν στον καθρέφτη και όχι εμένα. Όταν ήμουν στην ΑΕΚ, πήραμε πρωταθλήματα και ήμασταν στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η διαφορά ήταν πως όλοι χειροκροτούσαν την ΑΕΚ. Αυτή την ΑΕΚ θέλουμε να φτιάξουμε. Για να γίνει αυτό, θέλουμε καθαρό ποδόσφαιρο.
Ό,τι και να έκανα και ό,τι και αν είπε ο Μελισσανίδης και με όποιους και αν συνομίλησα, πως γίνεται να τα γνωρίζει ο Μαρινάκης χαρτί και καλαμάρι; Εγώ τηλεφώνησα, αλλά πως είναι δυνατόν ο κ Μαρινάκης να τα ξέρει όλα. Πως γίνεται ο Ζωγράφος να του τα μεταφέρει. Τι είναι; Υπάλληλός του;. Πως είναι δυνατόν από το κρεβάτι του πόνου, ο τραυματισμένος Ζωγράφος ν τηλεφωνήσει στον Μαρινάκη σε χρόνο ρεκόρ; Ταυτόχρονα η γραμματέας του Μαρινάκη ειδοποιεί και τον κ. Σαρρή. Και αυτός στο νοσοκομείο άμεσα.
Ελπίζω να ανοίξουν το τηλέφωνό του και να τα βρουν όλα. Σήμερα αποδεικνύεται περίτρανα ποιος φταίει. Ο Ζωγράφος γιατί δεν τηλεφώνησε σε όλους τους άλλους, εκτός από τον Μαρινάκη; Αυτό το δηλώνω. Θέλω να το ψάξετε όλοι σας Οι αποκαλύψεις που συγκλόνισαν και άνοιξαν πολλά φώτα ελπίδας, κάποιος κατέβασε το διακόπτη. Αν δεν τελειώσει ούτε τώρα η μπόχα στο ποδόσφαιρο, δεν θα γίνει ποτέ Η βόμβα θα πάρει πολλούς μαζί τους. Το ξέρουν και τρέμουν. Στήνουν σύστημα συγκάλυψης μα τα Μέσα. Κάποτε θα αναφερθώ και με δημοσιογράφους επώνυμα.
Τέλειο έγκλημα χωρίς τέλεια κάλυψη, δεν είναι έγκλημα. Ακούω συνέχεια τον κ. Μαρινάκη και λέει πως αυτοί επενδύουν συνέχεια. Θα του πω το εξής. Προσωπικά αναφέρομαι σε εμένα. Πριν λίγο καιρό μπήκα στο χώρο και έχω πρόθεση να φτιάξω την ομάδα μου. Θα βάλω 10 με 15 εκατομμύρια για το γήπεδο. Τι καραμέλα είναι αυτή συνέχεια; Επένδυση είναι να βγάζουμε 60 εκατομμύρια ευρώ από το ποδόσφαιρο, 30 από το Champions League, πουλάμε 3-4 ποδοσφαιριστές, παντελονιάζουμε και λέμε πως είμαστε επενδυτές», ήταν τα πρώτα λόγια του Δημήτρη Μελισσανίδη.
Για το γήπεδο: «Τρελάθηκαν μόλις ακούσαν για το γήπεδο. Εμείς θέλουμε όλοι να φτιάξουν γήπεδο. Είναι κόμπλεξ να μη θέλεις όλες οι ομάδες να έχουν το γήπεδό τους και να ανεβάσουμε το προϊόν και το επίπεδο. Τρελάθηκαν ακόμα περισσότερο από την περιφέρεια που θα δώσει αυτά τα χρήματα. Κανείς δεν λέει όμως πως το γήπεδό τους το έχτισαν με κλοπή του αιώνα. Το δάνειο από την Εθνική Τράπεζα δεν καλύπτεται και δεν γίνεται τίποτα. Σήμερα το Καραϊσκάκη έχει μη εξυπηρετούμενο δάνειο. Γιατί δεν πληρώνουν την Εθνική Τράπεζα; Αυτά σε απάντηση για τα λεφτά που μας λέει για την περιφέρεια».
Για τα στημένα: «Για τις επενδύσεις στο ποδόσφαιρο… Ήρθε εντολή από την ΟΥΕΦΑ για κάποια ύποπτα ματς. Πρώτο ύποπτο ματς. Εγώ λέει αυτά που υποστηρίζει η ΟΥΕΦΑ. Υπάρχουν αρχές, ας το ερευνήσουν. Από ό,τι μαθαίνω η ΕΠΟ το έστειλε ήδη στον εισαγγελέα. Ολυμπιακός – Βέροια. Στοιχηματισμός τρία εκατομμύρια στο σκορ 3-0. Το παιχνίδι παίζεται. Στο δεύτερο μέρος, άλλα τρία εκατομμύρια, πάλι στο 3-0. Και από το 80 έως το 90 κατά σύμπτωση έγινε 3-0. Ρωτάω… τι έπαιζε η Μπαρτσελόνα με τη Ρεάλ; Υπάρχει Έλληνας που να μπορει να δώσει τέτοια χρήματα; Δεν νομίζω πως παίζεται κάπου αυτό. Ευτυχώς δεν παίχτηκαν τα χρήματα σε Ελλάδα. Παίζουν σε Πακιστάν και Ασίες. Άλλωστε με τέτοια τηλέφωνα κυκλοφορούν. Το στοίχημα παίχτηκε στη Μαλαισία και Σιγκαπούρη. Ολυμπιακός – Πανθρακικός. Άλλο ένα παιχνίδι… Εργοτέλης – Ολυμπιακός. Ιδιωτικές αρχές ας κοιτάξουμε οφσορ εταιρία που έχει λογαριασμό σε τράπεζα του Μονακό που ανήκει αυτή… Από αυτή τροφοδοτείται η ΠΑΕ Εργοτέλης. Φτάσανε το ποδόσφαιρο, το ξεφτιλίσαν τόσο πολύ και αφήσανε την Μακεδονία χωρίς ομάδες και φτάσαμε να πάμε με 6 ομάδες από την Κρήτη στην πρώτη κατηγορία».
Για τον κ. Ζωγράφου: «Θέλω να φτάσω λίγο στο θέμα του κ. Ζωγράφου που είναι μία ωραία στημένη ιστορία. Ο κ. Ζωγράφος δεν σηκώνει τηλέφωνο από απόκρυψη ποτέ. Αν ο εισαγγελέας θα δει πως όλες τις κλήσεις από απόκρυψη ποτέ δεν τις σηκώνει. Τον πήρα δύο φορές τηλέφωνο. Μία όταν ανέλαβε και του ευχήθηκα καλή επιτυχία, ζητώντας το 50-50 και μου πρότεινε να τα πούμε από κοντά. Τη δεύτερη φορά τον πήρα όταν παίζαμε με τον Αχαρναϊκό μέσα από το αυτοκίνητό μου. Τον πήρα με απόκρυψη και δεν το σήκωσε. Το πήραν από συνεργάτη μου και του είπα για κάποιες μυστήριες διαιτησίες που είδα. Μου είπε να μη στεναχωριέμαι. Η ΑΕΚ δεν έχει κανένα παράπονο από τη διαιτησία. Πήραμε όλα τα παιχνίδια. Όλες οι διαιτησίες ήταν καλές. Για ποιο λόγο να ασχοληθούμε μαζί του; Ο Κ Ζωγράφος δεν μένει εκεί που χτυπήθηκε.
Αν λοιπόν ανοίξουν τα τηλέφωνα, θα καταλάβουν τι ακριβώς έχει συμβεί. Μία δικηγόρος με συνοδεία την ασφάλεια του κ. Μαρινάκη, κατέθεσε πως τον πήρε κάποιος από ανώνυμο τηλέφωνο και είπε έμοιαζε η φωνή του με τη δική μου και με απείλησε. Θα πω για ακόμα μία φορά, πως όποτε παίρνω τηλέφωνο παίρνω επώνυμα και λέω ποιος είμαι. Ζητώ να ανοίξουν τα τηλέφωνα του Ζωγράφου, Μαρινάκη, Σαρρή, Γκιρτζίκη και της κυρίας Ντέπης. Αν θέλετε να σας πω για την κ. Ντέπη δεν την ξέρω. Πληροφορούμαι πως είναι η Κυρία Ντέπη Βασσάρα. Επανήλθε ως ιδιαιτέρα στις εκλογές Πειραιά. Από εκεί και πέρα, την πήραν από τον Άγιο Κοσμά γιατί ο κ Βασάρας ήταν κόκκινο πανί. Πήραν τη γυναίκα του. Την πήγανε στα κεντρικά γραφεία της ΕΠΟ, την έχρισαν υπεύθυνη διεθνών σχέσεων και γραμματέα της ΚΕΔ. Υποχρέωσαν την κ. Λόρα Δημητρίου να παραιτηθεί. Τώρα είναι μόνιμα στα VIP του Καραϊσκάκη. Μετά το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, δείπνησε με τον Κ. Μαρινάκη. Δεν είναι κακό, απλά το σημειώνω.
Εγώ είμαι στο ποδόσφαιρο λίγο παραπάνω από ένα χρόνο. Τα τελευταία χρόνια, 12 αθλητικοί συντάκτες έχουν φάει ξύλο. Όλοι ξέρετε το τι γίνεται. Να ξέρετε πως δεν υπάρχει χούντα που δεν έχει πέσει. Όλες κάποτε πέφτουν. Έτσι θα πέσει και αυτή.
Όλοι ξέρετε πως ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα του κόσμου τι ανακοίνωση έβγαλε. Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει πιάσει πάτο και δέχεται πυρά για την κατάντια του. Δημοσιεύθηκε εκτενές ρεπορτάζ για τη διαφθορά στο ποδόσφαιρο, μπλέκοντας κάπως ανάμεσα στον πρόεδρο της Αργεντινής, τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι και τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Αναφέρθηκε ως ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Μέχρι χθες μιλάγανε για τη δικαιοσύνη. Έλεγε ο κ. Μαρινάκης δεν θέλει να ζει στην Ελλάδα του κυρίου Κορέα και της κ. Παπανδρέου.
Ξαφνικά αγάπησαν τη δικαιοσύνη και πήγαν στον εισαγγελέα. Εμείς πιστεύουμε σε αυτή και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την προσπάθειά τους. Θα θυμίσω πως η εκπρόσωπος Τύπου του Ολυμπιακού, είπε στην κάμερα πως είναι οι Επίορκοι Δικαστές. Ποιος τους καλύπτει; Εμείς θα φτάσουμε στα άκρα. Δεν ξέρω ποιος τους καλύπτει. Ζητάμε από την Πολιτεία να επισπεύσει τις διαδικασίες κάθαρσης. Είναι επείγον. Σε λίγο δεν θα υπάρχει ελληνικό ποδόσφαιρο. Περίμενα από εσάς να υπάρχει μεγαλύτερη διάσταση. Προσπαθούν να διώξουν τους υγιείς ανθρώπους. Έδιωξαν τον Βελλή. Ξέρετε πως είχα και διαφορές μαζί του. Ήταν όμως ένας καθαρός άνθρωπος. Δεν είναι και πολλοί. Να σας πω τι είπε ο κ. Βελλής: (σ.σ Αναφέρεται στις δηλώσεις που έκανε πρόσφατα)
Αυτοί που μιλάνε για κάθαρση στο ποδόσφαιρο, είναι τόσο αστεία αυτά που λένε που και μικρό παιδί να είσαι δεν τα πιστεύεις. Δεν θέλω να πω για τις κασέτες της ΕΥΠ. Αλλά όταν λένε αυτόν μωρέ τον δικηγόρο και αυτόν που έχουμε στην επιτροπή της αδειοδότησης πες του να τον περάσει. Είναι ποδόσφαιρο αυτό; Πληρώνουμε οι ομάδες και όλες οι θυγατρικές στο τσάμπα. Είναι επενδυτές αυτοί; Εγώ είμαι δημιουργός. Δεν βρήκα τίποτα. Μπούληδες ήταν, μπούληδες θα μείνουν. Μαμά ειπε στα 20 του χρόνια. Βρήκε ένα σύστημα, το εκμεταλλεύεται και σκοτώνει αυτό που αγαπάμε. Εγώ είμαι ποδοσφαιράνθρωπος. Πάντα θα υπάρχει ένα μικρό παρασκήνιο και όλες οι ομάδες θα πάρουν κάτι. Αυτό που γίνεται όμως, είναι ανεξήγητο. Να αναφέρονται πάντα στον πρόεδρο του Ολυμπιακού. Για αυτό ζητάω να ανοίξουν τα τηλέφωνά του. Το μόνο που ξέρω είναι πως είχε τεράστια οικονομικά προβλήματα. Του έβγαλαν μισθό και κάνει ό,τι κάνει.
Έστειλα φαξ στον αθλητικό εισαγγελέα να με καλέσει να του πω την άποψή μου. Μου είπε πως ακυρώθηκε η κλήση μου. Θα πω ένα περιληπτικό για αυτούς που αγαπάνε το ποδόσφαιρο. Μήπως ξέρετε ποιος έκανε την επίθεση στο καφέ του Τζαβέλλα, παίκτη του ΠΑΟΚ;
Μήπως ξέρετε ποιος ζήτησε στον Πανιώνιο να πάρει προπονητή τον Ελευθερόπουλο; Ποιος ασχολήθηκε με τον Τύρναβο και τον Εθνικό Γαζώρου; Ποιοι ασχολήθηκαν με την αδειοδότηση της ΠΑΕ Ηρακλείου Κρήτης; Ποιος παράγοντας υποσχέθηκε δανεικούς παίκτες στην Κέρκυρα; Ποιος ασχολήθηκε με τις εκλογές της ΕΠΟ. Ποιος έδωσε εντολή να στείλουν χρήματα σε δύο εφημερίδες. Είναι οπαδικές. Μάλιστα είναι δυόμιση. Είναι και ένα γατάκι που το παίζει ανεξάρτητο.
Ποιος παράγοντας έχει σχέση με πολιτική εφημερίδα και τραβάει και αθλητική και πολιτική γραμμή. Ποιος παράγοντες επέλεξε διαιτητές για τους αγώνες Παναχαϊκή και Πλατανια για το 2012
Ποιος παράγοντας σύμφωνα με ένορκες καταθέσεις, έδωσε εντολή να ξυλοκοπηθεί ο Νίκος Βασιλαράς; Ποιος ευθύνεται για τις βιαιοπραγίες του Άρη Ασβεστά. Για τον Δημήτρη Τομαρά στο «Καραϊσκάκη».
Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός πριν από ένα μήνα. Ο Χρήστος Κοντός που δεν τον ξέρω καν; Πήγε ο… Καραπαπάρας τον έπιασε από τους γιακάδες, τον απείλησε και τον κατήγγειλε στον αθλητικό εισαγγελέα. Ποιος ευθύνεται για τη βομβιστική επίθεση στον Κωνσταντινέα. Είπαν ήταν ατυχές γεγονός. Ποιος παράγοντας με συνοδεία ανδρών ασφαλείας της ομάδας, ξυλοκόπησε πρόεδρο του ερασιτέχνη επειδή έκανε κριτική.
Ποιος απαίτησε την απόλυση των Βασιλαρά και Παπαθεοδώρου από τις εργασίες τους; Δεν θέλω να πω για τον Αστέρα Τρίπολης κλπ. Αν φύγουν οι καθαροί παράγοντες ποιοι θα μείνουν; Μόνος μου; Δεν αγαπήθηκα με τον Αλαφούζο και τον Σαββίδη, αλλά θα υπάρχει μία σωστή αντιπαλότητα. Ο συγκεκριμένος κύριος δεν μπορεί να πει τίποτα για εμένα. Έχει πάρει μια καραμέλα και αναφέρεται στη δικαστική μου περιπέτεια πριν από 20 χρόνια, όταν αθωώθηκα από την δικαιοσύνη. Δεν έχω φάκελο. Έχω λευκό ποινικό μητρώο. Δεν ντρέπεται. Κατίνα ήταν πάντα και κατίνα θα μείνει. Αν θέλω να αποδώσω εγώ, εγώ θα πω πιο σκληρά πράγματα».
Ακούστε ένα εισαγγελικό πόρισμα: «Πλοίο που μετέφερε δύο τόνους ηρωίνη. Τέλος προκαλεί ερωτηματικά το γεγονός πως όλοι οι ανώτεροι δεν είναι άγνωστοι μεταξύ τους. Ο συνδετικός κρίκος είναι ο Αιμίλιος Κοτσώνης. Το δεξί χέρι του Μαρινάκη. Αν θέλουν λοιπόν λάσπη στον ανεμιστήρα. Με αναγκάζουν και μπορώ να πω πολύ χειρότερα, αλλά θα το σταματήσω εδώ.
Εγώ πριν ασχοληθώ με την ΑΕΚ δεν δεχόμουν επιθέσεις. Κάποιοι με το διεστραμμένο μυαλό τους, σκέφτηκαν να την κάνουν θυγατρική. Δεν τους αρέσει αυτό που πάμε να δημιουργήσουμε. Βάζω πάνω από τα οπαδικό το ποδόσφαιρο. Θέλω η τωρινή μου επιστροφή να συνδυαστεί με το να φτιάξουμε το ποδόσφαιρο. Θέλω να φέρω ξανά τον κόσμο στα γήπεδα. Αυτά που κάνουν τώρα, τα έκανα πριν από 40 χρόνια. Σας είπα… Μπούληδες είναι. Γυαλίζει το μάτι του.