Latest News

Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Μια μικρή εξομολόγηση του Γιάννη Μώραλη...


Αν και ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης δήλωσε αναρμόδιος να μιλήσει για τον καρκίνο του πνεύμονα, ωστόσο τόλμησε να κάνει κάποιες προσωπικές αναφορές που ίσως έχουν ιδιαίτερη σημασία ή τουλάχιστον...


μεγαλύτερο ενδιαφέρον .

"Δεν είμαι  καθόλου αρμόδιος να μιλήσω, καθότι προέρχομαι από μια οικογένεια όπου έχασα τον πατέρα μου από καρκίνο του πνεύμονα στα 56 του χρόνια, όταν κάπνιζε  80 τσιγάρα την ημέρα. Έχω καρκινοπαθή αδερφή από το κάπνισμα, αλλά δυστυχώς συνεχίζω να καπνίζω και εγώ.  
Ίσως δεν είμαι το κατάλληλο πρόσωπο να μιλήσει, αλλά είμαι το κατάλληλο πρόσωπο να κάθεται στο ακροατήριο και να ακούει από την αρχή τέτοιες εκδηλώσεις, μήπως καταφέρω και εγώ να πειστώ και να σταματήσω το κάπνισμα.
Έχω δύο μικρά παιδάκια, 3 ετών και 10 μηνών και έχω εξαφανίσει το κάπνισμα στο σπίτι. Έτσι, λόγω των παιδιών γλυτώνω 15- 20 τσιγάρα που θα έκανα στο σπίτι..."
Αυτά είπε μεταξύ άλλων στο χαιρετισμό που απηύθυνε ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης στην ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: "Ρίχνουμε φως στον καρκίνο του πνεύμονα" που πραγματοποιήθηκε χθες στο αίθριο της Δημοτικής Πινακοθήκης από το Δίκτυο "Γυναίκες στην Ογκολογία", υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά. 
Κατά τα λοιπά, επεσήμανε ότι είναι απαραίτητο και σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης να υπάρξουν στρατηγικές για την πρόληψη, ενώ θα εισηγηθεί να μπει μπροστά ο Ολυμπιακός σε μια αντικαπνιστική καμπάνια, τουλάχιστον σε επίπεδο Πειραιά και όχι μόνο.
Στο τέλος της εκδήλωσης ο δήμαρχος φώτισε συμβολικά τον εξωτερικό χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης με μια λευκή κορδέλα με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών για τον καρκίνο του πνεύμονα.